Fucsovics és Babos is ütőt ragad a jótékonysági tenisztornán

Május 22. és 24. között a Hopman-kupa mintájára jótékonysági tenisztornát rendeznek a Nemzeti Edzésközpontban, az eseményt az M4 Sport közvetíti.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Nemzet2020. 05. 13. 21:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rangos teniszversennyel indul újra a hazai teniszélet: a jövő hét végén valamennyi élvonalbeli teniszjátékosunk részt vesz a Budapest Kupa névre keresztelt jótékonysági tenisztornán.

Régóta nem volt rá példa, hogy egy hazai rendezésű eseményen egyszerre legyen jelen a női tenisz regnáló páros világbajnoka, a US Open korábbi junior bajnoka, Gálfi Dalma; vagy a szintén juniorok közt párosban Wimbledont nyerő Stollár Fanny; illetve a 31. helyével nemrégiben világranglistakarrier-csúcsot döntő a jelenleg őt is megelőző, a legelőkelőbb helyen, jelenleg a 78. pozícióban levő Balázs Attila és a Davis Kupa-csapat tavalyi szezonjának ifjú titánja, a juniorok közt Ausztrál Opent és párosban Roland Garrost nyerő Piros Zsombor.

Fucsovics Márton edzője, Jancsó Miklós a torna ötletgazdája. – Az alapötlet onnan jött, hogy ha már a koronavírus járvány miatt valamennyi éljátékosunk itthon ragadt, próbáljuk meg őket rávenni egy nagy közös játékra. A koncepció a Hopman Kupa elvére épül: egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, akik a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A játékosok az első pillanattól kezdve partnerek voltak, hiszen azon túl, hogy végre ők is meccseket tudnak játszani, talán a tenisztársadalom azon szereplőinek is tudunk segíteni, akiket a leállás még a legjobb teniszezőknél is sokkal jobban súlyt. Szerencsére a Magyar Tenisz-szövetség felkarolta a kezdeményezést, így most már semmi akadálya, hogy a jövő hét végén megrendezzük a minden szempontból egyedülálló tornát – mondta a hazai szövetség hivatalos oldalán Jancsó Miklós.

A Budapest Kupán a hat-hat legjobb világranglista-helyen álló játékost a helyezések szerint emelték ki, de hogy az esélyek kiegyenlítődjenek, a legjobb férfi a hatodik kiemelt női, míg a legjobb női a hatodik kiemelt férfi játékossal alkot párt. A Budapesten élő, korábban Roger Federert is legyőző ukrán Szerhij Sztahovszkij is vállalta az indulást.

A versenyszabályok alapján az alábbi párosok és csoportok alakultak ki.

Sárga Csoport: Nagy Adrienn / Balázs Attila, Gálfi Dalma / Piros Zsombor, Jani Réka / Marozsán Fábián. Kék Csoport: Stollár Fanny / Fucsovics Márton, Bondár Anna / Szerhij Sztahovszkij, Babos Tímea / Nagy Péter

Természetesen a Magyar Tenisz Szövetsége főtitkára, Juhász Gábor is hasznosnak látja a verseny megrendezését. – Egyrészt a nemes cél mellett nem szabad elmenni, hiszen a vírus okozta leállás a sportágunk számtalan szereplőjét érinti, így kötelességünk valamilyen módon nekik is segítő kezet nyújtani. Másrészt, az elmúlt év sikereinek következtében az egyaránt döntőt játszó Fed-kupa és Davis-kupa csapatunk valamennyi tagja részt vesz majd a tornán így nem is lehetett kérdés, hogy lehetőségeinkhez mérten támogatjuk a szervezést, melyért köszönetet kell mondjak az esemény főszponzorának, Molnár Beton Kft. tulajdonosának, Molnár Györgynek – fogalmazott Juhász Gábor.

A tornát a legnagyobb elővigyázatosság mellett, a törvény által előírt egészségügyi szabályok betartásával közönség nélkül rendezik, az M4 Sport szinte teljes egészében élőben közvetíti a háromnapos teniszmaratont.

Az első Budapest Kupa szervezői a jótékonysági felajánlásokon túl egyéb meglepetésekkel készülnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.