Fucsovics Márton: Djokovics megnyerte a fontos pontokat, én nem

Érvényesült a papírforma, és a világelső Novak Djokovics három játszmában győzött Fucsovics Márton ellen a negyeddöntőben Wimbledonban. A magyar teniszező önkritikusan értékelt a mérkőzés után, és azt is elárulta, hogy a szerb klasszis semmivel sem lepte meg őt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 07. 20:35
FUCSOVICS Mrton; DJOKOVIC, Novak
Fucsovics Márton jó szereplésben bízik Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics megdicsérte magyar ellenfelét az egymás elleni meccsük után, azonban nem volt ennyire nagyvonalú saját magával szemben a veresége után.

– Ő megnyerte a fontos pontok többségét, én nem. Ő nyert bréklabdákat, én nem. Talán jobban is szervált a mérkőzés egyes időszakaiban – értékelte a meccset Fucsovics Márton.

A 29 éves teniszező azt is elárulta, hogy az első szettben 0:5-nél összevissza kavarogtak a gondolatai, és meg kellett találnia a helyét a pályán. Hozzátette, Djokovics semmivel sem lepte meg, hiszen tudta róla, hogy stabilan, pontosan teniszezik, és nagyon jól összpontosít.

– Sokat játszottunk és edzettünk már együtt, Djokovics pazar játékos – állapította meg Fucsovics. – Most nem tudok különösebb tanulságokról beszámolni. Talán majd akkor, ha leülepszik bennem az élmény. Jó verseny volt, most pedig jöhet néhány nap kikapcsolódás.

Fucsovics Márton felnőtt pályafutása alatt először jutott a legjobb nyolc közé Grand Slam-tornán, és már 14 éve vártunk arra, hogy újra ilyen messzire jusson egy magyar teniszező egyéniben, egész pontosan Szávay Ágnes 2007-es US Open-negyeddöntője óta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.