Fucsovics visszavághat Federernek

Nagyon nehezen jött össze. Két éve az Australian Openen a negyedik körben Fucsovics Federerrel találkozott, a svájci akkor nyert, és most ugyanabban a szakaszban sor kerül a visszavágóra.

2020. 01. 26. 8:14
FUCSOVICS Márton
Érdemes volt elengednie a párost az egyes kedvéért Fotó: Dita Alangkara Forrás: MTI/AP/Dita Alangkara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon nehezen jött össze. Két éve az Australian Openen a negyedik körben Roger Federerrel találkozott, a svájci akkor nyert, és most úgy tűnt, ugyanabban a szakaszban sor kerülhet a visszavágóra. Fucsovicson szerencsére nem múlott, a világranglistán 67. helyen álló magyar a 80. helyen rangsorolt 22 éves amerikai Tommy Paul ellen magabiztos játékkal 106 perc alatt aratott könnyű, háromjátszmás győzelmet, és úgy tűnt, nem lesz akadálya az újabb találkozónak Federerrel. Ám lett, és ezt az akadályt John Millmannek hívják. Az ausztrál teniszező remekül játszott, és a kezében volt a győzelem is, hiszen a döntő, ötödik játszmában rövidítésig jutottak, ahol 8-4-re vezetett, és Federer ebből a reménytelennek tűnő helyzetből tudott fordítani 10-8-ra, és vasárnap összecsaphat Fucsovics Mártonnal, aki sporttörténelmet írt, ő lett ugyanis az első olyan magyar teniszező, aki az Australian Openen két alkalommal is bejutott a legjobb tizenhat közé.

Érdemes volt elengednie a párost az egyes kedvéért
Fotó: MTI/AP/Dita Alangkara

– Nagyon jól éreztem magamat a pályán – mondta az Eurosportnak. – Szerintem a második szett megnyerésével dőlt el ez a meccs. Azért döntöttünk úgy a csapatommal, hogy inkább nem játszom párosban, mert az egyesre akartam összpontosítani, éreztem, hogy jó formában vagyok.

Akadt másik magyar siker is, a női párosok első fordulójában a tavalyi döntős, két éve győztes Kristina Mladenovic páros két játszmában 7:5, 6:3-ra felülmúlta a Dalila Jakupovic, Raluca Olaru szlovén, román duót, míg Stollár Fanny az ukrán Dajana Jasztremszkával az oldalán 68 perc alatt 6:4, 6:2-es vereséggel búcsúzott a Kveta Peschke, Demi Schuurs párossal szemben.

A játéknap legnagyobb szen­zációit a hölgyek szállították. A kínai Vang Csiang három játszmában legyőzte a 8. kiemelt, s a tornát hétszer megnyerő, összesen 23 egyéni GS-bajnoki címmel rendelkező Serena Williamst, aki így egyelőre nem éri be Margaret Courtot, aki 24 egyéni GS-tornát nyert pályafutása során. Ezt követően Cori Gauff, a tavaly Wimbledonban berobbant tinédzser két szettben búcsúztatta a címvédő Oszaka Naomit. A még mindig csak 15 éves amerikainak jó esélye van arra, hogy bejusson a negyeddöntőbe, az ellenfele honfitársa, Sofia Kenin lesz.

Eredmények. Férfiak, 3. forduló, (a 16 közé jutásért): Fucsovics Márton–Tommy Paul (amerikai) 6:1, 6:1, 6:4, Federer (svájci, 3.)–Millman (ausztrál) 4:6, 7:6 (7-2), 6:4, 4:6, 7:6 (10-8) Raonic (kanadai, 32.)–Cicipasz (görög, 6.) 7:5, 6:4, 7:6 (7-2), Fognini (olasz, 12.)–Pella (argentin, 22.) 7:6 (7-0) 6:2, 6:3, Đoković (szerb, 2.)–Nisioka (japán) 6:3, 6:2, 6:2, Cilic (horvát)–Bautista Agut (spanyol, 9.) 6:7 (3-7), 6:4, 6:0, 5:7, 6:3, Schwartzman (argentin, 14.)–Lajović (szerb, 24.) 6:2, 6:3, 7:6 (9-7). Nők, 3. forduló (a 16 közé jutásért): Gauff (amerikai)–Oszaka (japán, 3.) 6:3, 6:4, Vang Hsziang (kínai, 27.)–S. Williams (amerikai, 8.) 6:4, 6:7 (2-7), 7:5, Dzsábir (tunéziai)–Wozniacki (dán) 7:5, 3:6, 7:5.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.