Gödörben a Salzburg, Szoboszlaiék feltámadásban bíznak

Münchenbe látogatva a legtöbb futballcsapatnak van oka az aggodalomra. Különösen igaz ez most a Salzburgra. Szoboszlai Dominik csapata a labdarúgó Bajnokok Ligája előző fordulójában hazai pályán súlyos, 6-2-es vereséget szenvedett a bajoroktól, ráadásul a hét végén Ausztriában elszenvedte az első vereségét. A BL negyedik fordulója kritikus lehet a Real Madridnak, Zinedine Zidane több kulcsemberét kénytelen ma este nélkülözni az Internazionale vendégeként. Jürgen Klopp, a Liverpool mestere ráhangolásképpen kiosztotta az angol tévétársaságokat.

N. M.
2020. 11. 25. 9:25
SZOBOSZLAI Dominik; Kimmich, Joshua
Szoboszlai nyolc gólnál jár az idényben Fotó: Andreas Schaad Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába volt még a 79. percben 2-2 az állás, a Salzburg végül alapos verést kapott három hete a Bayerntől odahaza az A csoportban.

A német szemszögből 6-2-es győzelemre és úgy általában a gólgazdag mérkőzésekre a bajorok csatára sajátos magyarázattal szolgált: – Nézők nélkül olyan hangulatuk van a mérkőzéseknek, mint az edzőmeccseknek. Hiába játszunk így már több mint fél éve, az ember hajlamos megfeledkezni a védekezési feladatáról.

Ma este a Salzburg ezt nem teheti meg, nem vállalhatja ugyanazt a nyílt sisakos küzdelmet, mint három hete, mert akkor könnyen még nagyobb vereségbe szaladhat bele. Az osztrák címvédő és listavezető ráadásul nincs jó formában, szombaton elvesztette a veretlenségét a bajnokságban, a Sturm Graz ráadásul Salzburgban győzte le együttesét 3-1-re.

A Bayern is megbotlott a hét végén (1-1 a Bremennel), továbbá sérülés miatt nem szerepelhet Kimmich és Davies, de ettől még Hansi Flick eddig százszázalékos gárdája a találkozó esélyese. A Salzburg honlapján az olvasható, hogy a klubnál a feltámadásban bíznak.

Nehéz helyzetben a Real

A B csoport állása sokkal szorosabb, s nyilván azért, mert a Real Madrid eddig várakozás alatt teljesít. Megdöbbentő hazai vereség a több utánpótláskorú játékossal kiálló Sahtar ellen; a 87. és a 93. percben szerzett gólokkal szerencsés pontmentés a Mönchengladbach vendégeként, majd szoros, 3-2-es győzelem Madridban az Internazionale felett. Ma e két csapat Milánóban csap össze, s a királyi gárdából Sergio Ramos, Benzema és Jovics sem játszhat, Varane szereplése vállsérülése miatt kérdéses, s is még kihagyta a Villarreal elleni hétvégi bajnokit (1-1). A Real szerencséjére az Inter még gyengébben szerepel, csak két pontja van. Az Inter a Torino elleni 4-2-vel hangolt a mai találkozóra. A Mönchengladbach három hete 6-0-ra kiütötte a Sahtart, a donyeckiek mentségére felhozható, hogy nem hazai pályán, hanem Kijevben játszottak.

Klopp bosszús a sűrű menetrend miatt

A C, illetve a D csoport élén két angol csapat, a Manchester City és a Liverpool áll hibátlan mérleggel. Utóbbi vasárnap este magabiztos teljesítménnyel verte meg 3-0-ra a Leicestert, Jürgen Klopp mégis bosszús. Persze nem a csapata, hanem a sűrű versenynaptár miatt, szerinte is ez az oka a rengeteg sérülésnek mindenfelé. A német edző szerint a megoldás az lenne, ha az angol futballt közvetítő televíziós csatornák leülnének tárgyalni egymással.

Pep Guardiola Klopphoz hasonlóan azt sürgeti, hogy a Premier League-ben a nyári állapothoz és a BL-hez hasonlóan ismét ötöt lehessen cserélni, ami jelentene némi tehermentesítést.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:

A csoport:

Bayern München–Salzburg 21.00

Atlético Madrid–Lokomotiv Moszkva 21.00

Az állás: 1. Bayern München 9 pont, 2. Atlético Madrid 4, 3. Lokomotiv Moszkva 2, 4. Salzburg 1

B csoport:

Mönchengladbach–Sahtar Donyeck 18.55

Internazionale–Real Madrid 21.00

Az állás: 1. Mönchengladbach 5 pont, 2. Sahtar Donyeck 4, 3. Real Madrid 4, 4. Internazionale 2

C csoport:

Olimpiakosz–Manchester City 18.55

Olympique Marseille–FC Porto 21.00

Az állás: 1. Manchester City 9 pont, 2. Porto 6, 3. Olimpiakosz 3, 4. Olympique Marseille 0

D csoport:

Ajax–Midtjylland 21.00

FC Liverpool–Atalanta 21.00

Az állás: 1. Liverpool 9 pont, 2. Ajax 4 (4-4), 3. Atalanta 4 (6-7), 4. Midtjylland 0

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.