Görbicz három gólt dobott a pályafutása utolsó mérkőzésén

Görbicz Anita a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki mérkőzéssel fejezte be az aktív sportpályafutását. A meccs kezdődobását a búcsúzó klasszis fia végezte el, az ETO 26-20-ra győzött. A meccs után a Győr visszavonultatta a 13-as mezt, és szektort nevezett el Görbicz Anitáról.

Magyar Nemzet
2021. 06. 04. 18:42
Gorbicz
Görbicz Anita elbúcsúzott Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ezüstérmes a bronzérmes ellen. Lehetett volna akár rangadó is, de kit érdekelt a végeredmény. Az NB I-ben második helyen végzett Győri Audi ETO fogadta a Mosonmagyaróvárt a szezon utolsó mérkőzésén, Görbicz Anita ezen a meccsen játszotta pályafutása utolsó mérkőzését. Görbicz az elmúlt hétvégén lépett le a nemzetközi nagyszínpadról, a Bajnokok Ligája Final Fourban a harmadik helyen végzett az ETO-val.

Megadták a módját a Győrben a klubikon búcsúztatásának: a kezdődobást Vincze Boldizsár végezte el. Ő nem más, mint Görbicz Anita és Vincze Ottó gyermeke. A búcsúzó klasszis elérzékenyült, a közönség felállva tapsolt.

Görbicz Anita elbúcsúzott
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Mosonmagyaróvár szerezte a meccs első gólját, Görbicz 1-1-es állásnál dobhatott hétméterest, de rontott. A csapata viszont a segítségére sietett, 0-1-ről lett 10-1 az állás. Betalált a szezon végén távozó Eduarda Amorim. Negyedóra alatt csak egy gólra volt képes a bronzérmes. Görbicz pedig kétszer villant az első félidőben, először a szélről, majd lerohanásból volt eredményes.

Gyurka János, a vendégek edzője kétszer is időt kért az első félidőben, kilátástalannak tűnt a Mosonmagyaróvár támadójátéka. A szünetig a kilencgólos hátrányt sikerült ötre csökkentenie. A folytatásban megint kinyílt az olló, negyedórával a vége előtt Görbicz és Amorim a közönség vastapsa közepette hagyta el a pályát.

Majd öt perccel a vége előtt Görbicz és Amorim is visszatért a pályára, előbbi az eredeti posztján, irányítóként töltötte az utolsó perceket. 26-20-ra nyert a Győr, amely a meccs után visszavonultatta a 13-as mezt, és szektort nevezett el Görbicz Anitáról.

Női kézilabda NB I: Győri Audi ETO–Mosonmagyaróvár 26-20 (15-10)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.