Ha Cseh László most nem bizonyít, akkor nincs miről beszélni

Plagányi Zsolt, aki immár a hetedik éve az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László edzője, nem csinál titkot abból, hogy az elért eredmények függvényében milyen döntést hozhatnak néhány nappal a budapesti vizes Európa-bajnokságot követően.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Hírszolgálat2021. 05. 16. 14:25
CSEH László
Debrecen, 2019. március 27. Cseh László a 200 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amennyiben Laci az úszásával nem tud bizonyítani a 200 vegyesen, akkor nincs miről beszélni, mert elúszott az ötödik olimpiai szereplésének lehetősége. Nagyon sajnálnám, hogy ha a sorompó nem emelkedne fel előtte, mert egy napot sem lazsált, hajtott, ahogy szokott, hozzáállására nem lehetett panaszom. A napi feladatok teljesítése 35 esztendősen most sokkal nehezebb volt neki, mint néhány évvel ezelőtt, de ez nem látszott meg a feladatok teljesítésének a minőségén. A márciusi országos bajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ahhoz képest most sokkal jobbnak látom, és nemcsak gyorsabbnak, hanem eltökéltebbnek is – jelentette ki az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Plagányi Zsolt, egy nappal a budapesti Eb úszóversenyeinek rajtja előtt.

edzője nyíltan beszélt arról is, hogy az olimpiai csapatba kerülésről maguk között nem úgy beszélnek, mint egy mindenáron teljesítésre váró feladatról.

– Egyetértek Lacival abban, hogy pusztán csak azért, hogy menjen egy vagy két kört Tokióban, nincs értelme elutazni Japánba. Aminek így csak az lenne a szépsége, hogy Athén, Peking, London és Rio de Janeiro után sportpályafutása ötödik ötkarikás versenyén is rajthoz állhatott. Annak ellenére, hogy sorsdöntő próbatételnek is nevezhetem a budapesti Európa-bajnokságot, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elterveztük, úgy ülünk majd le Sós Csaba szövetségi kapitánnyal beszélgetni, hogy a most elmondottakat fogjuk a tudomására hozni.

Plagányi Zsolt versenyzői, Cseh László mellett a hátúszó Burián Kata és a sprinter Németh Nándor hasonlóan az olimpiára készülő válogatott úszótársaikhoz, bizonyítási lehetőségként tekintenek a „buborékos” budapesti Európa-bajnokságra, ugyanakkor a puskaporuk javát a tokiói olimpiára tartogatják.

– Tudatosan döntöttünk úgy, hogy nem melegégövi vagy magaslati táborokban készülünk fel az Európa-bajnokságra, és az olimpiára, hanem a BVSC uszoda és edzőterem lehetőségeit használjuk ki. Nem titok, hogy döntésünket az elővigyázatosságunk diktálta. A Covid-fertőzés veszélyének külföldön és utazás közben nem akartuk kitenni magunkat – mondta befejezésül Plagányi Zsolt, aki úgy gondolja, hogy Burián Kata a három hátúszó száma közül várhatóan a 200-on lesz a legerősebb. Véleménye szerint az 50, 100 és 200 gyorson is rajthoz készülődő Németh Nándor bármire képes lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.