Hahn János a 26. futballista, aki tízest kapott a Nemzeti Sporttól

Hatot rúgott a Paks szombaton a Puskás Akadémiának, és a hat gólból négyet Hahn János szerzett. A csatár ezért a teljesítményért 10-es osztályzatot kapott a nemzeti Sporttól, ő viszont szerényen azt nyilatkozta, a csapattársak kihagyhatatlan helyzetekbe hozták. Bognár György vezetőedző pedig a hat gól és a fölényes győzelem ellenére sem volt elégedett.

Magyar Nemzet
2020. 11. 08. 14:20
null
Fotó: Meder István Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hahn János bravúros teljesítményének a taglalása előtt muszáj előbb ezt rögzíteni: eddig csodát tett Pakson. A 4. forduló után az utolsó helyen álló csapatot vett át, amely most hat újabb mérkőzés után öt győzelemmel és egy döntetlennel a dobogó második fokáig kúszott fel. Ami pedig még imponálóbbá teszi ezt a szereplést, az a rúgott gólok száma: a Paks Bognár György irányítása alatt a hat meccsen tizennyolc gólig jutott, azaz átlagban háromszor vette be a soros ellenfelek kapuját.

Ezt a teljesítményt megkoronázta a Puskás Akadémia nagy különbségű legyőzése, a 6-2-es sikerből Hahn János egymaga négy góllal vette ki a részét. Klasszikus mesterhármas plusz egy – ez igen ritka egy csatártól szerte a világban.

 

Fotó: Meder István/Nemzeti Sport

 

Az NSO TV-nek nyilatkozva a góllövőlistát immár kilenc góllal vezető Hahn János elmondta, szerinte a gólokat leszámítva játékban nem kezdték jól a meccset, de aztán belelendültek.

– Megtalált párszor a labda, a társaim megint nagyon jó helyzetbe hoztak. Szerencsére volt egy tíz percünk, amikor éreztük, hogy a kapu előtt veszélyesek vagyunk. 3-1-nél kicsit visszaesett a játékunk, de éreztük a szünetben: ha erre „rárúgunk” egyet, akkor könnyen meglehet ez a meccs. Összességében a 6-2 ellenére nem volt könnyű mérkőzés, ám a lényeg, hogy nyertünk. A magam részéről köszönettel tartozom a csapattársaimnak, utóbbiak olyan helyzetekbe hoztak, hogy csak a hálóba kellett helyeznem a labdát. A Paks jó szereplése az egész csapat érdeme. Bognár György érkezése óta centert játszom, ami nekem kedvező, és támadó felfogású futballt játszunk. Ebben többet kell futni, de mindenki tudja, mi a teendője, megvan a posztja, azt csinálja, amit kérnek tőle, és ebből jönnek ki a jó eredmények, de persze van még miben javulnunk.

 

 

Hahn János ehhez hozzátette, hogy bár a második helyen áll a Paks, nem álmodoznak, inkább egyenletesen jó teljesítményre törekszenek. Elárulta azt is, hogy a mesternégyes után hazavitte a meccs egyik labdáját. A csatár egyébként a Nemzeti Sporttól tízes osztályzatot kapott. A lap, illetve jogelődje, a Népsport 1967 augusztusa óta osztályozza a magyar labdarúgók első osztályú bajnokikon nyújtott teljesítményét egytől tízig (az ötvenes években, sőt jóval korábban is osztályozott már, de más rendszerben). Azóta Hahn János a 26., aki kiérdemelte a legmagasabb kalkulust. A Nemzeti Sport tudósítói kilenc év után ismerték el így magyar labdarúgó teljesítményét, ezt megelőzően utoljára Bajzát Péter a Pécs futballistájaként kapott tízest 2011. november 26-án, és ezt a Vasas ellen szerzett öt góljával érdemelte ki. Az osztályzás történetéről és a 26 tízest kapott futballistáról ide kattintva olvashat.

Természetesen megszólalt Bognár György is, akit a 6-2-es siker sem tett elégedetté:

– Időnként és időszakosan jól játszottunk, jó dolgokat csináltunk. Véleményem szerint az első félidőben a középpályánk működhetett volna jobban védekezésben és támadásban egyaránt. Ott lehettünk volna még markánsabbak, ebben volt hiányérzetem, de ennek ellenére maximálisan megérdemelten nyertünk. Öröm, hogy cserejátékosaink is hozzá tudtak tenni a játékhoz, most olyan helyzetbe kerültünk, hogy nyugodtan változtathattunk a meccs folyamán. Ha lehet, mindenki legyen benne egy győzelemben, ma ez is összejött. Játékosaim hozzáállása minden mérkőzésen maximális, tehát amit kérek tőlük, azt mindig igyekeznek teljes mértékben visszaadni minden egyes poszton. Persze, ahogy azt már mondtam, egy csapat sosincs kész, a csapatrészek mindig formálódnak, alakulnak, tehát 6-2 után is fontos, hogy kicsit önkritikusak is legyünk, lássuk azokat a hibákat, amelyeket elkövettünk. Ezekre pedig én ezek után is felhívom majd a figyelmet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.