Nyolcgólos meccsen ütötte ki a Puskás Akadémiát a Paks

Erődemonstrációt tartott Hahn János vezetésével a labdarúgó nb I tizedik fordulójában a Paks, amely hazai pályán 6-2-re győzte le a Puskás Akadémiát.

Magyar Nemzet
2020. 11. 07. 16:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idényben nem ment a játék a Paksnak a Puskás Akadémia ellen, mindhárom egymás elleni találkozón ő hozta a rövidebbet a felcsúti csapattal szemben. Szombaton viszont a tolnaiak alighanem minden sérelmüket megbosszulták, hiszen gálázva, 6-2-re győztek.

A házigazda már lényegében a 19. percre eldöntötte a három pont sorsát: három pontrúgás után háromszor talált be a vendégek kapujába. Mindannyiszor a gólkirályi címre törő Hahn János volt eredményes, csupán hét percre volt szüksége a mesterhármashoz. Felcsúti részről Alexandru Baluta ugyan már a 27. percben szépíteni tudott, de a mutatott játék nem ígért sok jót a vendégeknek a második félidő előtt.

Nem is termett számukra babér, sőt! Pont ugyanaz történt a szünet után is, mint az első játékrészben: Hahn János minden labdaérintése életveszélyes volt, a 49. percben megszerezte saját és csapata negyedik találatát. Bognár István és is hozzátett egyet-egyet, a vendégek közül pedig csak Antonio Mance volt eredményes, így 6-2-es hazai sikerrel ért véget a találkozó.

kinevezése óta ezzel hatodik bajnokiján is veretlen maradt a Paks. A PAFC pedig sorozatban negyedik idegenbeli mérkőzését is elveszítette az nb I-ben, a tabellán tizenkét ponttal a hatodik pozíciót foglalja el. A házigazda feljött a második helyre, pontazonosságban áll a listavezető Ferencvárossal, amely azonban három mérkőzéssel kevesebbet játszott nála.

Végeredmény:

Paks–Puskás Akadémia 6-2 (3-1)

Paks, Városi Stadion, 2000 néző. Vezette: Antal

Gólszerzők: Hahn (12., 15., 19., 49.), Bognár (52.), Ádám (81.) ill. Baluta (27.), Mance (85.)

Káprázatos teljesítménye ellenére a találkozó hőse szerényen értékelt a találkozót követően, csapattársai erényeit méltatta.

– Ez a csapat érdeme, mindenkinek nagyon hálás vagyok. Olyan labdákat kaptam a társaktól, amelyeket viszonylag könnyű volt begurítani. Bognár György vezetése alatt új poszton, centerként játszom, ez fekszik nekem, úgyhogy köszönöm. Örülök neki, hogy négy gólt tudtam rúgni, de az elsődleges az, hogy nyerni tudtunk most – mondta Hahn János, aki mesternégyesét követően kilenc góllal vezeti az Otp Bank Liga góllövőlistáját.

NB I, 10. forduló:

Diósgyőr–Újpest 3-0 – játék nélkül, az Újpest nem tudott kiállni a mérkőzésre

szombat:

Budafok–Bp. Honvéd – elhalasztva

MTK–MOL Fehérvár 19.45 (tv: M4 Sport)

vasárnap:

Zalaegerszeg–Kisvárda 14.30 (tv: M4 Sport)

Ferencváros–Mezőkövesd 17.00 (tv: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.