Hahn János két góllal járult hozzá Bognár György gyógyulásához

A válogatott világbajnoki selejtezői után folytatódott az NB I-es labdarúgó-bajnokság. A 27. forduló első mérkőzésén a Paks a koronavírus-fertőzésből gyógyuló vezetőedzője távollétében gond nélkül győzte 3-1-re az MTK-t. Hahn János, a paksiak csatára két gólt szerzett, az első az 50. volt neki az élvonalban, és tizenhat találattal vezeti a góllövőlistát.

Magyar Nemzet
2021. 04. 03. 16:47
null
Bognár István lő fölé, középen Hahn János várja a labdát, később két góllal vigasztalódott Forrás: paksifc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hahn János nyújtott vigaszt Bognár Györgynek, akinek nehéz hetei vannak. Az még hagyján, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség eltiltotta öt mérkőzésre, és nem azért, mert végül a büntetést a szövetség három meccsre csökkentette, a Paks vezetőedzője és segítője, egyben az idősebbik fia, ifjabb egyaránt elkapta a koronavírust. Mindketten kórházba kerültek, ott ápolták őket, ám a hosszú bajnoki szünetet követően csapatuknak az MTK elleni találkozója előtt kiengedték őket, és már otthon lábadozva nézhették a mérkőzést.

 

Bognár István lő fölé, középen Hahn János várja a labdát, később két góllal vigasztalódott
Fotó: Paksifc.hu

 

Az első félidő egész bizonnyal elégedettséggel töltötte el Bognár Györgyöt. A játékosai magabiztosan futballoztak, fölényt harcoltak ki, és megérdemelten jutottak vezetéshez. Ez egyébként nem meglepő, hiszen hazai pályán az egész mezőnyben a Paks talált be a legtöbbször az ellenfelek hálójába, összesen 29-szer. Itt most, a 25. percben Hahn passza után a jobb oldalról Sajbán adott be labdát középre, ahol Pintér Ádám megelőzve Ádám Martint beleért a labdába a hosszú saroknál, de ez a mozdulat végzetes volt, mert a labda a lábáról a hálóba gurult – 1-0. Hat perccel később pedig már kettőre nőtt az előny: Hahn talált be ballal középen, hat méterre a kaputól, miután Bognár jobb oldalról remek passzt adott neki a 16-os sarkáról – 2-0. Ez volt egyébként Hahn János ötvenedik gólja az NB I-ben.

Hahn János ötvenedik gólja

A második félidő eleinte kevesebb örömöt kínált Bognár Györgynek. Bár ezúttal is a Paks folytatta a kezdeményezőbb játékát, az 56. percben szépített az MTK: Schön Szabolcs egyedül indult meg a felezővonaltól saját magát szöktetve, tört be a paksi tizenhatosra, ahonnan ballal a jobb felső sarokba lőtt – 2-1.

Visszatért a hit a vendégekbe, szemlátomást komolyan vették az egyenlítés szándékát, és egyszer-kétszer közel is kerültek hozzá, ám Hahn János a 75. percben lehűtötte őket: Bognár passza után Sajbán sarkazta tovább a labdát Hahnnak, aki ballal lőtt kapura a tizenhatoson belül, és a labda megpattanva Nagy Zsomboron, megtévesztve a kapust vágódott a háló jobb oldalába – 3-1.

 

 

Hahn János ezzel már tizenhat gólos ebben a szezonban, amivel egyedül vezeti a góllövőlistát, a Paks pedig megerősítette a pozícióját a középmezőnyben. Az MTK maradt negyedik, de a vetélytársai csak ezután lépnek majd pályára.

NB I, 27. forduló

Paks–MTK 3-1 (2-0), Paks, jv.: Bogár. Gólszerző: Pintér (öngól, 25.), Hahn (31., 75.), illetve Schön (56.)

További mérkőzések

Szombat: Zalaegerszeg–Diósgyőr, 17.00 (M4 Sport), Bp. Honvéd–Újpest 19.30 (M4 Sport). Vasárnap: Kisvárda–Mol Fehérvár 14.30 (M4 Sport), Budafok–Ferencváros 17.00 (M4 Sport), Puskás Akadémia–Mezőkövesd 19.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.