Hamiltont megbüntették, Sainz lett a harmadik a Brazil Nagydíjon

Forrás: MTI2019. 11. 17. 23:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi Forma-1-es Brazil Nagydíjat követően megbüntették a világbajnok brit Lewis Hamiltont (Mercedes), aki így nem a harmadik, hanem a hetedik helyen végzett.

A futam hajrájában a Safety Car két körrel a leintés előtt engedte el a mezőnyt, Hamilton azonnal elment a francia Pierre Gasly (Toro Rosso) mellett, majd a thaiföldi Alexander Albont (Red Bull) kezdte támadni, de az egyik kanyarban nekiütközött riválisa autójának, akit megforgatott.

A versenybírók ezért a manőverért öt másodperces büntetést szabtak ki a hatszoros világbajnokra, aki elfogadta a döntést.

Hamilton hátrébb sorolásával a spanyol Carlos Sainz Jr. (McLaren) lépett előre a negyedik helyről a harmadikra, és karrierje során először végzett dobogós helyen.

A futamot a holland (Red Bull) nyerte meg, míg a második helyen Gasly végzett.

A világbajnokság idei szezonja két hét múlva, az Abu-Dzabi Nagydíjjal zárul az Egyesült Arab Emírségekben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.