Megmenekült a Hertha, Dárdai Pál kiharcolta a bennmaradást!

Gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Hertha a közvetlen rivális Köln ellen a Bundesliga 33. fordulójában, s Dárdai Pál csapata ezzel bebiztosította bennmaradását az élvonalban, miután a többi vetélytárs közül a Bielefeld nem tudott győzni, a Werder Bremen pedig kikapott. Eközben a már bajnok Bayern Münchenben Robert Lewandowski Sallai Roland Freiburgja ellen állította be Gerd Müller 40 találatos gólcsúcsát.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 17:30
null
A magyar edző csúcsteljesítményt vár a játékosaitól Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Lehet, hogy egy pont elég ahhoz, hogy kiharcoljuk a bennmaradást, mi azonban mindig a győzelemért játszunk – jelentette ki a Hertha mai meccse előtt. Pedig nem voltak kedvezőek a berlini előjelek, hiszen betegség, sérülés vagy eltiltás miatt sokan hiányoztak, így Jhon Córdoba, Vladimír Darida, Matteo Guendouzi, Rune Jarstein, Dodi Lukebakio, Matheus Cunha, Maximilian Mittelstädt, Luca Netz és Krzysztof Piatek is.

Érződött a meccsen, hogy mindkét csapatnak fontos a győzelem, ahogy az is, hogy két kiesés ellen küzdő együttes találkozott. Voltak helyzetek itt is, ott is, de összességében alacsony színvonalú találkozó volt. Gól nem is született, a döntetlen pedig egyértelműen a Herthának volt kedvező, hiszen ezzel a berliniek egy fordulóval a vége előtt kiharcolták a bennmaradást, a Kölnnek viszont továbbra is izgulnia kell.

Nagy volt az öröm a Hertha csapatánál Fotó: MTI/EPA/DPA pool/Sören Stache

A közvetlen riválisok közül a Bielefeld 1-1-et játszott a Hoffenheimmel, a Werder Bremen pedig 2-0-ra kikapott az Augsburgtól. Ezzel így alakul a hátsó régió az utolsó forduló előtt: 14. Hertha 35 pont (már bennmaradt), 15. Bielefeld 32, 16. Werder 31 (osztályozós), 17. Köln 30 (kieső), 18. Schalke 16 (már kiesett).

A Freiburg–Bayern München meccs tétje tulajdonképpen személyes céljára redukálódott, miszerint be tudja-e állítani Gerd Müller 40 gólos Bundesliga-rekordját , hiszen a bajorok már korábban bebiztosították az aranyérmüket. A hazaiaknál kezdő volt, és a 17. percben sárga lapot kapott egy kemény belépő miatt, a 61.-ben pedig lecserélték.

Addigra már három gól született. Lewandowski a 26. percben tizenegyesből lőtte meg a 40. gólját az idényben, amellyel beállította a Bayern korábbi legendás csatára, Gerd Müller 49 éves gólcsúcsát. A müncheni játékosok díszsorfalat álltak a lengyel klasszisnak, így ünnepelték a történelmi jelentőségű találatot.

Túl sokáig azonban nem tartott a bajor öröm, ugyanis a Freiburg három perccel később kiegyenlített Gulde góljával. A Bayernben a második félidőben előbb Serge Gnabry vette be a kaput, de ezt még a VAR érvénytelenítette, majd nem sokkal később, az 53. percben passzából Leroy Sané talált be. Erre is volt válaszuk a hazaiaknak a 81. percben Günter révén, így 2-2 lett a vége. Lewandowskinak pedig van még egy meccse, hogy meg is döntse Gerd Müller csúcsát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.