Légiósok hétvégéje: Szoboszlai-tripla, Holender-dupla

Jó hétvégét zártak a külföldön futballozó magyar játékosok. Mindössze ketten voltak vesztes csapat tagjai, a többség győztesként hagyhatta el a pályát, és sokat is játszottak. Szoboszlai Dominik mesterhármast ért el, Holender Filip pedig duplázott, és adott egy gólpasszt is.

Magyar Nemzet
2020. 11. 30. 8:00
null
Holender Filip remek formában futballozott Forrás: partizan.rs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holender Filip és volt a két magyar hőse Európa futballjának. Az osztrák élvonal 9. fordulójában Szoboszlai Dominik együttese, a Red Bull Salzburg a magyar válogatott futballista három góljának nagyban köszönhetően 8-2-re nyert a Sankt Pölten vendégeként. Szoboszlai természetesen tagja volt a kezdőcsapatnak, a 13. és a 25. percben is értékesített egy tizenegyest (ez már a második és negyedik gólja volt a csapatnak), nem sokkal később pedig úgy tűnt, hogy gólpasszt ad szabadrúgásból – ezt viszont les miatt nem adták meg. A szünet után Karim Adeyemi rendkívül önzetlenül ziccerben még továbbadta a labdát Szoboszlainak, aki az üres kapuba lőtte a harmadik gólját (Adeyemi, a 18 éves német támadó egy gól mellett három gólpasszal zárt).

Szoboszlai Dominik ebben az idényben a 16. tétmérkőzését játszotta a Salzburgban, kilenc gólpassz mellett már nyolc gólnál jár. A koronavírus-járvány miatti szünetet követő újraindulás óta a középpályás mérlege: 27 mérkőzés, 16 gól, 20 gólpassz. Imponáló...

 

Holender Filip remek formában futballozott
Fotó: partizan.rs

 

A Topolya a saját stadionjában 4–0-s vereséget szenvedett az esélyesebbnek tartott belgrádi Partizantól a szerb Szuperliga 16. fordulójában. A Partizan első gólját a magyar válogatott Holender Filip szerezte, aki a 23. percben egy pontos felívelés után okosan pöckölte el a labdát Nenad Filipovics kapus mellett. A három pont sorsa a második félidőben dőlt el, amikor a 61. percben előbb a pár másodperccel korábban beállt Seydouba Soumah Holender Filip passza után megduplázta a vendégek előnyét, majd egy perccel később Holender visszakapta a kölcsönt Soumahtól, és tizenöt méterről a jobb alsó sarokba gurított, ezzel pedig megszerezte harmadik gólját a Partizan mezében.

A német Bundesligában sokáig úgy tűnt, hogy az RB Leipzig könnyű győzelmet arat, ám a Bielefeld egy óra elteltével magához ragadta a kezdeményezést, és egymás után több helyzetet is kialakított a hazai kapu előtt, nagy szükség volt Gulácsi és Orbán remek megmozdulásaira. A lipcseiek a 73. percben kihagytak egy tizenegyest, a Bielefeld viszont szépített, majd a hajrában az egyenlítésért támadott. A házigazda teljesen beszorult a kapuja elé, de sikerült megőriznie az előnyét, és fellépett a tabella második helyére. sérülés miatt hiányzott a Freiburg keretéből.

Győztes csapat tagja volt Kalmár Zsolt és is, a Dunaszerdahely ugyanis 2-0-ra nyert a Spartak Trnava vendégeként a szlovák bajnokságban. Sikeres hétvégéje volt a svájci Luganónak és benne Kecskés Ákosnak, a csapat a Baselt fektette 1-0-lal két vállra. Varga Kevin 84 percet játszott a Kasimpasában, amely 2-0-ra múlta felül a Gencelbirligit.

Nem nyert, de nem is kapott ki a Rijeka vendégeként az Osijek, amelybe Kleinheisler László a 77. percben állt be. Akadtak sajnos vesztes magyar válogatott légiósok is. A ciprusi Apollon hazai pályán kapott ki az AEL Limasszoltól 2-0-ra, végig a pályán volt, az angol másodosztályban pedig a Reading 3-1-re verte házigazdaként a Bristol Cityt, amelyben kezdő volt, és a 73. percben lecserélték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.