Horvátországnak egyszerűen nem megy a franciák ellen

Franciaország és Horvátország a végeredmény alapján szó szerint megismételte a labdarúgó vb-döntőt, mivel a 2018-as fináléhoz hasonlóan kedd este, a Nemzetek Ligája 2. fordulójának slágermeccsén is 4-2-re győzött Didier Deschamps csapata.

2020. 09. 09. 13:29
UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Croatia
Hetedszerre sem tudtak győzni a horvátok Fotó: REUTERS/Charles Platiau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A-liga 3. csoportjában a kockás mezesek nem jó előjelekkel várták a mérkőzést: a múlt héten a nélkül felálló portugálok négy gólt rámoltak be nekik, Franciaország ellen pedig még sosem győztek, hat találkozójukon négy vereség és két döntetlen volt a mérlegük a keddi találkozó előtt.

A horvát válogatott viszont köszönte szépen, fittyet hányt az oddsokra, aktívabban kezdett ellenfelénél, és a 16. percben a kapuba is talált. Dejan Lovren először csatárok módjára játszadozott a francia védelemmel, majd megszerezte pályafutása 4. gólját a nemzeti csapatban.

 

A regnáló világbajnok nehezen tudta felvenni a fonalat, próbálkozott ugyan, de nem sok sikerrel. A Barcelona támadójának, Griezmann-nak volt nagy helyzete, amit a kapusba lőtt, majd egy szabadrúgása, ami magasan elszállt a kapu felett. Aztán lett egy gólja is a 43. percben, Anthony Martial passza után a horvát kapus, Dominik Livaković verve volt, Griezmann-nak már nem volt nehéz dolga. Ezen felbuzdulva a félidő hosszabbításában Martial kapura lőtt, de csak a kapufát találta el, a peches horvát hálóőrről viszont befelé pattant a labda. Félidőben 2-1.

A második játékrész az első tükörképe volt: Horvátország támadott többet, kiegyenlített, Franciaország kettővel válaszolt. A szünet után beállt Josip Brekalo a francia védők között cselezgetve szerzett gólt az 55. percben, tíz perccel később a túloldalon és csapattársa, a RB Leipzig fiatal hátvédje, Dayot Upamecano szöglet után fejelt a horvát kapuba. tizenegyesből állította be a 4-2-es végeredményt: Marcelo Brozović kezezett, a Chelsea játékosa pedig a megítélt büntetőt magabiztosan lőtte a bal alsóba.

Hetedszerre sem tudtak győzni a horvátok Franciaország ellen
Fotó: REUTERS/Charles Platiau

Érdekesség, hogy a mérkőzésen a 17 évesen és 303 naposan becserélt 1914 februárja óta a legfiatalabb labdarúgó, aki debütált a francia nemzeti tizenegyben.

A franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps az első harminc perc kivételével elégedett volt tanítványaival, hozzátette ugyanakkor, hogy egy kis időre még szükségük lesz, amíg a játékosok elsajátítják az új csapatszerkezettel járó taktikai elemeket.

Horvát kollégája, Zlatko Dalić szerint csapata rosszul védekezett, rögzített helyzeteknél szabadon hagyták az ellenfél játékosait. – Rengeteget kell dolgoznunk azért, hogy versenyképesek legyünk a Nemzetek Ligájában és a jövő évi Európa-bajnokságon – vélekedett.

A csoport másik meccsén Portugália Cristiano Ronaldo duplájával győzte le a svédeket, ezzel holtversenyben a franciákkal hat ponttal vezeti a tabellát.

Nemzetek Ligája, 2. forduló:

A divízió, 3. csoport:

Franciaország–Horvátország 4-2 (2-1)

Svédország–Portugália 0-2 (0-1)

A csoport állása: 1. Portugália 6 pont (6-1), 2. Franciaország 6 (5-2), 3. Svédország 0 (0-3), 4. Horvátország 0 (3-8)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.