Nem ezért hívta vissza Joachim Löw Hummelst a német válogatottba

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, Franciaország a végeredmény alapján csak 1-0-ra, valójában simán legyőzte Németországot a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában, ahol a magyar válogatott is szerepel.

Magyar Nemzet
2021. 06. 15. 22:55
Hummels
Mats Hummels nagyon pechesen ért a labdához. Fotó: ALEXANDER HASSENSTEIN Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A müncheni Allianz Aréna is meglehetősen hervadt képet mutatott úgy, hogy csak minden negyedik széken lézengtek nézők, összesen 14 ezer drukker volt jelen a találkozón.

Mivel az előző két világbajnokság győztese játszott egymással, azért illendő feltüntetni a két kezdőcsapatot, amelyek természetesen hemzsegtek a világsztároktól.

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe. L. Hernandez – Pogba, Kanté, Rabiot – Benzema, Griezmann, Mbappé.

Németország: Neuer – Ginter, Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens – Havertz, T. Müller – Gnabry.

A közelmúlt formája, eredményei alapján nem meglepő, hogy a franciák irányították a játékot. Egészen a 20. percig. Akkor Hernández nem éppen jól sikerült beadását Hummels öt méterről, csizmaszárral Neuer kapujának jobb felső sarkába helyezte, azaz öngól. Az elmúlt másfél évtized egyik legtechnikásabb középhátvédjétől szokatlan és persze peches mozdulat. Azt is mondhatnánk, Joachim Löw nem ezért engedett a rábeszélésnek, és hívta vissza az egyszer már nyugdíjazott világbajnok hátvédet.

A gól után a franciák látványosan visszavettek az iramból, de a németekben nem volt akkora átütőerő, hogy egyenlítettek volna.

A második félidőben Rabiot a kapufát találta telibe, utána aztán fokozódott a német fölény, Gnabry lőtt kapásból kevéssel mellé.

Aztán előbb Mbappé lőtt csodás gólt, úgy, hogy megforgatta Kimmichet, majd a hajrában egy kontra végén Benzema talált be – centiken múlott, de les miatt mindkét gólt érvénytelenítették.

A németeken ez sem segített, nem tudtak egyenlíteni, így 1-0-ra nyertek a franciák.

A csoport másik meccsén a magyar válogatott 3-0-ra kikapott Portugáliától, ami után elismerte a felelősségét.

F csoport, 1. forduló: Franciaország–Németország 1-0, München, 14 ezer néző, gólszerző: Hummels (20., öngól)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.