Igen, már megint Lewis Hamilton volt a leggyorsabb

A Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja harmadik szabadedzésén Silverstone-ban.

Magyar Nemzet
2020. 08. 08. 13:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatszoros vb-győztes, címvédő Hamilton mögött – a második szabadedzéshez hasonlóan – csapattársa, a finn Valtteri Bottas autózta a második legjobb köridőt. Péntek délelőtt Bottas volt a gyorsabb a két Mercedes-pilóta közül, akik a három szabadedzésen kibérelték maguknak az első két helyet. Köridejük viszont ezúttal egy másodperccel gyengébb volt, mint péntek délután. A mezőnyből akkor csak ők ketten tudtak 1:26 perc alá menni, most ugyanez 1:27 percre vonatkozóan igaz.

Nem lassít a brit világbajnok Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

A harmadik helyen ezúttal a brit Lando Norris (McLaren) végzett, aki pénteken nem tudott a legjobb hat között végezni. Viszont továbbra is ott van a legjobbak között, méghozzá a negyedik helyen a – koronavírusos Sergio Pérezt helyettesítő – német Nico Hülkenberg (Racing Point).

Eredmények (a Formula1.com alapján):

3. szabadedzés (élcsoport): 1. (brit, Mercedes) 1:26.621 perc, 2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:26.784, 3. Lando Norris (brit, McLaren) 1:27.202, 4. Nico Hülkenberg (német, Racing Point) 1:27.256, 5. Lance Stroll (kanadai, Racing Point) 1:27.263, 6. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:27.328.

A mai második időmérő edzés 15 órakor kezdődik. Vasárnap 15.10-kor rajtol el a mezőny a silverstone-i futamon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.