Isak egymaga többet ért, mint a teljes spanyol válogatott

Csalódást okozott a spanyol labdarúgó-válogatott bemutatkozó mérkőzésén az Európa-bajnokság E csoportjában. A mezőnyfölény dacára a hispánok örülhettek, hogy kihúzták 0-0-s döntetlennel a svédek ellen. Az 1. forduló után meglepetésre tehát a lengyelek ellen nyertes szlovákok vezetik az E csoportot.

Munkatársunktól
2021. 06. 14. 22:57
Isak
Alexander Isak volt a mezőny legjobbja Fotó: JOSE MANUEL VIDAL Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus mindkét csapat felkészülését megkeserítette, de legalább igazságosan. A spanyoloknál Sergio Busquets (Barcelona) került karanténba, majd hat napja Diego Llorente (Leeds) is pozitív tesztet produkált, két nap múlva aztán már negatívat, így ő csak átmenetileg hiányzott. A svédeknék Mattias Svanberg (Bologna) és a jobbszélső Dejan Kulusevski (Juventus) kapta el a vírust, s még bizonytalan, hogy szerepelhetnek-e az Eb-n, mindenesetre a spanyolok ellen nem lehettek ott a keretben.

Ki kell még emelni, hogy bekerült a spanyol válogatott kezdőjébe a Barcelona középpályása, aki 18 évesen, 6 hónaposan és 18 naposan az Eb-k történetének legfiatalabb spanyol játékosa. Daivd de Gea pedig kimaradt, a Manchester United kapusával szemben Unai Simónnak (Bilbao) szavazott bizalmat Luis Enrique szövetségi kapitány.

Sevillában tényleg csak mutatóban lehetnek jelen nézők, jó, ha minden ötödik székre jutott egy néző a La Cartuja Stadionban.

Közhelyes kifejezés, hogy nyomasztó volt a spanyolok fölénye, a svédek tényleg csak elvétve értek labdához, a labdabirtoklás a spanyoloknál meghaladta a nyolcvan százalékot. Helyzetek is akadtak, Olmo és Morata járt az élen ezek elpuskázásában.

Aztán az első félidő hajrájában majdnem jött a feketeleves, Isak kavargatott a spanyol tizenhatoson belül, a lövése után a labda Marcos Llorentéről a kapufára, onnan pedig Simón kapus kezébe pattant.

A második félidőben ugyanez volt a helyzet, Isak a 61. percben is megbolondította a spanyol védelmet, Berghez passzolt, aki meglepetésében két lépésről mellé lőtt...

Az eritrai felmenőkkel bíró, de már Svédországban született 21 éves csatár – aki amúgy Spanyolországban, a Real Sociedadban futballozik, s az elmúlt két idényben 33 gólt szerzett –, többet ért a teljes spanyol válogatottnál.

A hispánok olyan unalmasok voltak, mint a Barcelona rossz napjain. Még örülhettek is a 0-0-s döntetlennek. Fütyültek is a hazai nézők.

Európa-bajnokság, E csoport, 1. forduló: Spanyolország-Svédország 0-0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.