Jamie Vardy mesterhármassal sokkolta a Manchester Cityt

Történelmi vereséget mért a Leicester City a Premier League harmadik fordulójában a Manchester Cityre. Pontosabban annak edzőjére, Pep Guardiolára, aki korábban sosem kapott öt gólt edzőként. Most igen: Manchester City–Leicester City 2-5.

Magyar Nemzet
2020. 09. 27. 20:30
Manchester City manager Pep Guardiola looks dejected
Pep Guardiola édesanyja is a járvány áldozata lett Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tartalékosan állt fel a Manchester City, mivel térdsérülés, Gabriel Jesús és izomsérülés miatt nem játszhatott, İlkay Gündoğan pedig karanténban volt. – Hiányoznak nekünk a támadók, egy sincs most velünk, viszont a csapatban sok-sok olyan játékos van, aki képes gólokat szerezni – bizakodott a meccs előtt a manchesteriek edzője, Pep Guardiola.

A gólok miatt nem sokáig kellett aggódnia a spanyolnak, ugyanis Riyad Mahrez már a negyedik percben megszerezte a vezetést, méghozzá egy bombagóllal. Később Fernandinho megduplázhatta volna a hazai előnyt, de ziccerben hibázott, és ez jelentette a fordulatot a meccsen.

A Leicester támadójának, Jamie Vardynak a percei következtek. Kiharcolt és értékesített két büntetőt is, a két tizenegyes között pedig gyönyörű mozdulattal sarkazott kapujába. Vardy mesterhármasával padlóra kerültek a manchesteriek, a Leicester pedig nem herdálta el a kétgólos előnyét. Sőt a végére még megtoldotta eggyel a különbséget, és 5-2-re nyert.

Ezzel pedig Guardiola a 686. tétmérkőzésén, amelyen edzőként irányított egy csapatot, először kapott öt gólt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.