José Mourinho mindössze 15 napig volt munkanélküli

Nem sokáig maradt csapat nélkül José Mourinho, aki a következő idénytől az AS Roma irányítását veszi át. A portugál edző ezzel 11 év után tér vissza Olaszországba, ahol korábban az Internazionale élén rendkívül sikeres munkát végzett.

Magyar Nemzet
2021. 05. 04. 16:16
José Mourinho
epa09144829 (FILE) Tottenham's manager Jose Mourinho reacts before the English Premier League soccer match between Everton FC and Tottenham Hotspur in Liverpool, Britain, 16 April 2021 (reissued on 19 April 2021). The English Premier League Cub Tottenham Hotspur announced on 19 April 2021, that Jose Mourinho and his coaching staff have been relieved of their duties. EPA/PETER POWELL / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az azóta hamvában holt szuperliga első áldozatai között szerepelt José Mourinho, aki sajtóhírek szerint a munka megtagadásával tüntetett az ellen, hogy a Tottenham aláírta az európai topcsapatokat tömörítő, s mindenki mást kizáró új sorozat alapítószerződését. A londoni klub erre válaszul menesztette a portugál edzőt, amit azután már nem lehetett visszacsinálni, hogy a szuperliga elképzelése mindössze egy-két napig volt életképes.

Április 19-én váltak el Mourinho és a Tottenham útjai, és mindössze tizenöt nappal később máris új feladat találta meg a „Special One-t”: a következő idénytől az AS Roma vezetőedzője lesz. Ezt alig néhány órával azután jelentette be a fővárosi klub, hogy kiderült, a csapat jelenlegi edzője, Paulo Fonseca a nyártól nem folytatja a munkát Rómában.

– Abban a pillanatban, hogy José Mourinho elérhetővé vált, munkába vetettük magunkat, mert éreztük, esélyt kaptunk arra, hogy minden idők egyik legjobb edzőjével tárgyaljunk – árulta el Tiago Pinto, a Roma vezérigazgatója, aki szintén portugál, így felettébb érthető a jó véleménye honfitársáról.

Természetesen ettől függetlenül Mourinhót senkinek nem kell bemutatni Olaszországban, hiszen korábban 2008 és 2010 között az Intert vezette, amellyel kétszer nyerte meg a Serie A-t, tizenegy évvel ezelőtt ráadásul triplázott, azaz a bajnoki cím mellett az Olasz Kupát és a BL-serleget is bezsebelte. A milánói klub épp az elmúlt hétvégén biztosította be az első Serie A-aranyát Mourinho távozása óta.

Ami a Romát illeti, a csapat jelenleg a hetedik helyen áll a bajnokságban, és kevés esélye van arra, hogy utolérje az előtte álló városi rivális Laziót. Az együttes az Olasz Kupából már januárban kiesett, és borzasztó formában van, a legutóbbi öt tétmeccséből négyet elveszített és egyet sem nyert meg. Ezek között szerepel a Manchester United elleni méretes, 6-2-es zakó is az Európa-liga elődöntőjének első meccsén. Rájuk fér az új lendület.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.