Beteljesedett fordulat: Kanada egy szinten Oroszországgal

Kanada nyerte a Rigában rendezett jégkorong-világbajnokságot, miután a vasárnap esti döntőben 3-2-re legyőzte Finnországot.

Magyar Nemzet
2021. 06. 06. 22:45
Kanada
Kanada végül ünnepelhetett Fotó: GINTS IVUSKANS Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finnek kétszer is vezetést szereztek, ám Kanada mindkétszer egyenlített, másodszorra az 53. percben. A ráadás nem tartott sokáig, csodálatos támadás végén Paul ütötte be a mindent eldöntő gólt.

Kanada világbajnoki címe annak ismeretében meglepő, hogy a tengerentúli csapat a csoportkörben az első három mérkőzését elvesztette a világbajnokságon, s a kiesés szélére sodródott. Utána összeszedte magát, de a továbbjutását annak is köszönhette, hogy a németek sportszerű mérkőzésen legyőzték Lettországot, pedig a döntetlen mindkét csapatnak megfelelt volna, és Kanada kiesését eredményezte volna.

A kieséses szakaszban a finnek előbb 1-0-ra verték a cseheket, majd 2-1-re a németeket, míg a tengerentúliak hosszabbításban 2-1-re múlták felül az esélyesebb oroszokat, az elődöntőben pedig 4-2-re az addig menetelő amerikaiakat. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem rendeztek vb-t, így a 2019-es az utolsó vb-döntő, és ebben ugyanez a két gárda találkozott, akkor Pozsonyban a finnek 3-1-re diadalmaskodtak.

Kanada huszonhetedszer nyerte meg a világbajnokságot, ezzel az örökrangsorban befogta Oroszország és a jogelőd Szovjetunió együttes eredményét.

Jégkorong-világbajnokság, döntő:

Kanada-Finnország 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0), hosszabbítás után

Gólszerzők: Comtois (25.), Henrique (53.), Paul (67.), illetve Ruohomaa (9.), Lindbohm (46.)

A végeredmény: 1. Kanada, 2. Finnország, 3. Egyesült Államok, 4. Németország, 5. Oroszország, 6. Svájc, 7. Csehország, 8. Szlovákia, 9. Svédország, 10. Kazahsztán, 11. Lettország, 12. Dánia, 13. Norvégia, 14. Nagy-Britannia, 15. Fehéroroszország, 16. Olaszország. (A koronavírus-járvány miatt nincs kieső.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.