Kannibál napunk lesz az olimpián – érdemes korán kelni!

Lőrincz Tamás, Berecz Zsombor és a kajak-kenusok – akár hat érmet is nyerhetünk kedden az olimpián.

2021. 08. 02. 19:00
KOZÁK Danuta; BODONYI Dóra
A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó mellett Csipes Tamara és Medveczky Erika is esélyes K-2 500-on Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden „kannibál napunk” lehet Tokióban. a kötöttfogásúak 77 kg-os súlycsoportjában a döntőben az aranyért birkózik, a kirgiz Akzsol Mahmudov lesz az ellenfele. a második helyről várja a vitorlázó finndingisek futamát, s három kajakos döntőben is vérmes reményeink lesznek.

Az előbbi két versenyt Magyarországról nézve is emberi időpontban rendezik. Lőrincz döntője a 12.30-kor kezdődő program harmadik meccseként úgy 12.50-kor kerül sorra, Berecz futama pedig a tervek szerint – az időjárás itt mindig közbeszólhat – 7.33-kor rajtol el.

Aki azonban a kajak-kenus döntőket is élőben akarja megnézni, annak nagyon korán kell kelnie. Megalapozott remények szerint három döntőben is érdekeltek leszünk akár két-két egységgel! Azért kell így fogalmazni, mert a finálék előtt előbb a középfutamokra kerül sor.

Női K–1 200-on Lucz Dóra és Kárász Anna, K–2 500-on és Medveczky Erika, valamint és Bodonyi Dóra, férfi K–1 1000-en pedig és Varga Ádám küzd a minél jobb helyezésért, utóbbi két számban, akár két-két magyar érem sem kizárt. A negyedik keddi döntőben, C–2 1000-en nem lesz magyar résztvevő, mert Adolf Balázs és Fejes Dániel a reményfutamban kiesett.

A kajakos döntők időpontja:

  • Női K–1 200 4.37
  • Férfi K–1 1000 5.20
  • Női K–2 500 5.46
  • Női vízilabdázóinkról se feledkezzünk meg, akik 11.20-tól vívják a negyeddöntőt Hollandia ellen.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.