Karanténban a Siófok női kézilabdacsapata – mi jöhet még?

Tamara Horacek, a Siófok KC női kézilabdacsapat francia balátlövője elkapta a koronavírust, emiatt a teljes keret karanténba vonult – adta hírül a klub honlapja.

Forrás: NSO2021. 03. 11. 19:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Siófok Dunaújváros elleni bajnokija előtt a keret minden tagja negatív tesztet adott. A találkozót követően a csapat háromnapos pihenőt kapott, az együttes francia balátlövője, Tamara Horacek pedig utazás céljából csináltatott magának egy saját PCR-tesztet – ami viszont már pozitív lett.

Tomori Zsuzsanna is kényszerpihenőre vonult
Fotó: Mirkó István

„Az egészségügyi szabályok értelmében mivel közvetlen kontaktban volt a többi játékossal, ezért a keret karanténba vonul. A szabályoknak megfelelően az eset jelentése az MKSZ-nek megtörtént, valamint tájékoztattuk a Dunaújváros vezetését is” – nyilatkozta dr. Kisegyházi Attila, a Siófok Covid-felelőse a klub honlapjának.

A siófoki karantén akár a magyar női kézilabda-válogatottnál is gondot okozhat: a március 19. és 21. közötti olimpiai selejtezőre a Balaton-parti klubból három játékost hívtak be, Kiss Nikolettát, Szikora Melindát és a vírust már korábban elkapó Tomori Zsuzsannát.

A héten jelentette be a Magyar Kézilabda-szövetség és a Ferencváros, hogy Elek Gábor szövetségi kapitány is megfertőződött, kérdéses a részvétele a jövő pénteken kezdődő selejtezőtornán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.