Két magyar a szlovák liga álomcsapatában

Holman Dávid és Kalmár Zsolt is bekerült a szlovák labdarúgó-bajnokság legutóbbi idényének álomcsapatába, amelyet vasárnap hirdettek ki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, NSO2020. 07. 12. 21:14
null
Kalmár Zsolt alapember a DAC-ban Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liga honlapja szerint a bajnok Slovan Bratislava középpályása, Holman Dávid 11, a harmadik helyezett Dunaszerdahely csapatkapitánya, Kalmár Zsolt pedig 18 szavazatot kapott.

Kalmárt az idény legjobb játékosának különdíjára is jelölték, ezt azonban végül Holman csapattársa, Dominik Greif kapta meg.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ismét ott vagyok a legjobbak között. Nagy köszönet ezért a csapatnak és a szurkolóknak is. Nélkülük ezt nem érhettem volna el” – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Kalmár Zsolt.

A szezon legjobb edzője a Slovant irányító Ján Kozák lett.

A Fortuna Liga magyar légiósai közül Kalmár volt a legeredményesebb kilenc góllal és három gólpasszal, utána Vida Kristopher (DAC, 7/2), Holman Dávid (5/2) és Vida Máté (DAC, 2/0) következik.

A bajnokságot utcahosszal a Slovan nyerte 68 ponttal, a Zilina (Zsolna, 51) és a Dunaszerdahely (50) előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.