Két magyarból egy maradt – Balázs Attila kiesett a Roland Garroson

Balázs Attila három játszmában kikapott a világranglista 10 . helyén álló 10. Roberto Bautista Aguttól a francia nemzetközi teniszbajnokság, a Roland Garros férfi egyesének 2. fordulójában.

Forrás: MTI2020. 10. 01. 19:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATP-rangsorban 87. magyar játékos – aki az első fordulóban a japán Ucsijama Jaszutaka legyőzésével pályafutása első főtáblás Grand Slam-mérkőzését nyerte – egyáltalán nem kezdett megilletődötten, a találkozó elején remek nyerő ütésekkel kétszer is elvette esélyesebb ellenfele szervajátékát. Adogatóként kevésbé tudott hatékony lenni Balázs, 3:1-es vezetése után pedig fogadóként is többet hibázott riválisánál, aki ezt kihasználva 37 perc után szettelőnyhöz jutott.

Egy győztes és egy vesztes meccs az idei párizsi mérleg
Fotó: Julien De Rosa / MTI/EPA

A folytatásban Bautista még inkább bemelegedett, a második szett első 16 labdamenetéből Balázs Attila mindössze négyet nyert meg, játékot pedig először és utoljára 0:5-nél tudott nyerni a játszmában. A harmadik felvonásban sem változott a játék képe, a spanyol játékos szórta a nyerő ütéseket – összesen 29-ig jutott –, míg Balázs továbbra is sokat rontott, a mérkőzés végéig 34-et. A világranglistán tizedik játékos simán, 107 perc alatt győzött.

Roland Garros, második forduló: Roberto Bautista Agut (spanyol, 10.)–Balázs Attila (magyar) 6:3, 6:1, 6:2

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.