Két nagy esélyes is lemaradhat a Roland Garrosról

A világelső Ashleigh Barty és a kétszeres Grand Slam-győztes Simona Halep is szettelőnyről adta fel mérkőzését a Rómában zajló WTA 1000-es tornán.

2021. 05. 15. 11:19
Ashleigh Barty
Fotó: Jimmie48 Forrás: WTA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rómában a héten rendezik a férfiak és a nők számára is a Roland Garros előtti utolsó rangos felvezetőversenyt. A salakszezon hajrájában, az olasz fővárosban két női éljátékos, Ashleigh Barty és Simona Halep is pórul járt.

Halep címvédőként játszott Rómában, a második fordulóban azonban hiába vezetett magabiztosan a szintén korábbi világelső Angelique Kerber ellen, 6:1, 3:3-nál fel kellett adnia a mérkőzést. A román teniszező márciusban a miami tornától vállsérülés miatt lépett vissza, most a vádlijában szenvedett szakadást, le kellett támogatni a pályáról.

– Hazarepülök, és hétfőn megkezdem a rehabilitációt a medencében és az edzőteremben. Mindent megteszek, hogy a lehető leggyorsabban visszatérhessek – mondta Halep, aki a Roland Garrost 2018-ban nyerte meg, Wimbledonban pedig címvédőként indulhatna 2019-es sikere után, mivel a füves pályás Grand Slam-torna tavaly elmaradt a pandémia miatt.

Halephez hasonlóan a jelenlegi világelső, az ausztrál Ashleigh Barty is szettelőnyben volt már, amikor feladta az amerikai Coco Gauff elleni negyeddöntőjét. Barty a karjában érzett fájdalom miatt nyújtott kezet fiatal ellenfelének, de Halepnél sokkal bizakodóbb a Garros-részvételt illetően.

– Nagyon utálom, ha nem tudok befejezni egy teniszmeccset, de most nem dönthettem másként, a meccs során fokozatosan romlott a helyzet. Visszatérő problémáról van szó, így már tudjuk, hogyan kezeljük. A megfelelő pihenéssel a Roland Garrosra ismét százszázalékos állapotban leszek – fogalmazott az ausztrál, aki 2019-ben nyerte meg a párizsi Grand Slam-tornát, tavaly viszont a koronavírus-járvány miatt el sem utazott Franciaországba, hogy megvédje címét. Idén viszont nagyszerű formában tért vissza, négy döntője és három tornagyőzelme egyaránt idényrekord a női mezőnyben.

Kis segítséget jelenthet Halep és Barty számára is, hogy a Roland Garrost az év elején tervezetthez képest egy héttel később, május 30-ától rendezik. Úgy tűnik, a szervezők számítása bejött, a javuló franciaországi helyzetnek köszönhetően a tavalyinál több nézőt engednek majd be a helyszínre. A tervek szerint az egyes döntőket ötezer szurkoló előtt rendezhetik a Philippe Chatrier Stadionban.

A magyar játékosok közül a világranglista alapján a tavaly a nyolcaddöntőig jutó valamint Balázs Attila is főtáblás lehet férfi egyesben, Babos Tímeának viszont az Australian Openhez hasonlóan ismét a selejtezőből kell kiharcolnia a egyes főtáblán való szereplést, és ugyanezzel megpróbálkozik Jani Réka Luca is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.