Vendégsikerek születtek az OTP Bank Liga szombati találkozóin

A Mezőkövesd az újonc Kaposvár otthonából, az Újpest pedig Diósgyőrből hozta el a három bajnoki pontot. A matyóföldiek győzelmükkel továbbra is százszázalékosak.

Forrás: MTI2019. 08. 10. 22:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másik újoncot is legyőzte a Mezőkövesd

A Mezőkövesd második mérkőzését is megnyerte a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as szezonjában: Kuttor Attila együttese azt követően, hogy a múlt héten a Zalaegerszeget győzte le, szombaton az élvonal másik újonca, a Kaposvár felett diadalmaskodott.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Kaposvári Rákóczi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-2)

Kaposvár, v.: Berke

gólszerzők: Nagy K. (12.), illetve Nagy D. (14.), Cseri (30.)

sárga lap: Jakimiv (82.)

Kaposvári Rákóczi:

Pogacsics – Vachtler, Ur, Hegedűs D., Hadaró – Vojnovic (Jakimiv, 58.) – Nagy R., Szakály A., Nagy K. (Beliczky, a szünetben), Csiki (Nagy J., 70.) – Ádám M.

Mezőkövesd Zsóry FC:

Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Katanec, Vadnai (Silye, 77.) – Berecz, Karnyicki – Pekár, Cseri (Vajda, 77.), Nagy D. (Sajbán, 86.) – Molnár G.

Az első félidőben a vendégek jelentős mezőnyfölényben futballoztak, szinte teljesen beszorították a vendéglátókat, akik egy-egy beadásban vagy gyors kontratámadásban bízhattak. Előbbiből a találkozó elején be is talált a Kaposvár, amely több mint öt év után játszott újra hazai pályán élvonalbeli mérkőzést, de a Mezőkövesd gyorsan egyenlített. Igaz, Pogacsics óriási kapushibája kellett a gólhoz. Támadásban maradt a vendégcsapat, és a félidő derekán Cseri gyönyörű egyéni megoldásával – a támadó három védőn cselezte át magát nagyszerűen, mielőtt a sarokba gurított – megfordította a találkozót.

A szünet után gyorsan eldönthette volna a mérkőzést Kuttor Attila csapata, de a helyzetek kimaradtak. A folytatásban is a mezőkövesdiek akarata érvényesült, csak rajtuk múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség, a Kaposvár a kapura teljesen veszélytelenül játszotta végig a második félidőt.

Diósgyőri győzelemmel szakadt meg az Újpest rossz sorozata

Az Újpest 2-1-re győzött a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Diósgyőri VTK Rákóczi FC-Újpest FC 1-2 (1-1)

Diósgyőr, 6518 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Tajti (37.), illetve Zsótér (14.), Nwobodo (48.)

sárga lap: Karan (40.), illetve Litauszki (57.), Sankovic (62.), Kovács L. (88.)

DVTK:

Danilovic – Ternován (Bacsa, 58.), Brkovic, Karan (Szabó B., 77.), Polgár – Márkvárt, Adukor – Sesztakov, Tajti, Juhar (Hasani, 52.) – Prosser

Újpest:

Pajovic – Pauljevic, Ristevski, Litauszki, Balázs B. – Sankovic, Onovo – Simon K. (Bjarnason, 90.), Rácz (Mészáros, 70.), Zsótér (Kovács L., 82.) – Nwobodo

A kezdés után az Újpest ragadta magához a kezdeményezést, és a 14. percben megszerezte a vezetést: Zsótér egy bal oldali beadást juttatott a hazai kapuba némi védői segédlettel.

A vendégek a folytatásban is többet birtokolták a labdát, de a kapura nem jelentettek veszélyt. A diósgyőriek kontráikban bíztak, az egyenlítéshez mégis kellett egy szerencsés játékhelyzet. Litauszki becsúszva blokkolt egy hazai átadást, amely után Pajovic a gólvonaltól hat méterre megfogta a labdát. A játékvezető hazaadásnak ítélte a szituációt, a közvetett szabadrúgást pedig Tajti a léc alá vágta.

Nwobodo remek átlövésével rögtön a második félidő elején ismét megszerezte a vezetést az Újpest, majd sebességet váltott a DVTK, amely mezőnyfölényhez jutott. A vendégek beszorultak a térfelükre, de jól zártak, így kapusuknak, Pajovicnak nem akadt védeni valója. A legnagyobb hazai helyzetet a hajrában Prosser hagyta ki, aki a kapu mellé pörgette Tajti centerezését.

Az Újpest a diósgyőri győzelemmel megszakította április eleje óta tartó rossz, hétmeccses nyeretlenségi sorozatát, és négy vereség után jutott ismét bajnoki ponthoz. A DVTK-nak viszont a négy bajnoki találkozó óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg, és hazai pályán négy győzelem után kapott ki ismét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.