Király Gábor nem lesz Petry Zsolt utódja a Herthánál

A Hertha megkereste Király Gábort, hogy legyen az új kapusedzője, de ő nem vállalta a feladatot. A német klub a héten vált meg Petry Zsolttól a sokszínűségi chartára hivatkozva.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 16:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német sajtó szerdán arról cikkezett, hogy magyar utódja lehet a Hertha kapusedzői posztján Petry Zsoltnak, akinek szerződését kedden bontotta fel a berlini klub a szakember lapunknak megfogalmazott véleménye miatt.

A Bild és a sport.de német oldal is arról írt, hogy Petry utódja Király Gábor lehet. A magyar válogatottban 108 fellépésével társrekorder hálóőr 1997 és 2004 között védte a berliniek kapuját, csapattársa volt a jelenlegi vezetőedzőnek, Dárdai Pálnak, valamint az aktuális sportigazgatónak, Arne Friedrichnek is.

Király két éve hagyott fel az aktív labdarúgással, azóta saját sportközpontját üzemelteti Szombathelyen. A Nemzeti Sportnak éppen az ottani feladataival indokolta, hogy nem vállalta el a kapusedzői posztot.

– Való igaz, megkerestek Berlinből, a Hertha felvette velem a kapcsolatot. Megtisztelő, hogy újra felvetődött a nevem a klubnál, de jelen helyzetben sajnos nem mondhattam igent a felkérésre. Napi szinten rengeteg a teendőm a Király Sportegyesülettel és a sportlétesítménnyel, most nem tudtam volna ezt magam mögött hagyni. Megvan a legmagasabb kapusedzői végzettségem, az UEFA A-licencem, és aki ismer, azt is tudja, mennyire szívügyem a Hertha. Ezzel együtt ilyen gyorsan nem lehetett megoldani a váltást. Szerencsére ezt Berlinben is megértették. Köszönöm ugyanakkor Arne Friedrich sportigazgató és vezetőedző bizalmát, nincs kétségem afelől, hogy megtalálják a legjobb megoldást, és abban is biztos vagyok, hogy a Hertha a következő idényben is a Bundesligában szerepel majd – fogalmazott Király Gábor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.