Amikor a magyar Kanté jobb volt az eredetinél

Bár a magyar válogatott nem jutott tovább a labdarúgó Európa-bajnokság halálcsoportjából, teljesítményét általános elismerés övezte. A csapat legjobbjai közé tartozott Kleinheisler László, akit az UEFA a Franciaország elleni meccs sztárjának választott.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 07. 01. 12:10
Kleinheisler
Kleinheisler László a meccs emberének járó díjjal Fotó: Getty Images/UEFA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kleinheisler László válogatott karrierje felejthetetlenül kezdődött: a norvég álomsorsolásra rácáfolva győztes gólt szerzett Oslóban, ezzel kulcsszerepet játszott abban, hogy a magyar válogatott hosszú szünet után 2016-ban részt vehetett az Európa-bajnokságon. A vörös hajú középpályást akkor külső jegyek alapján Scholesnak becézték a válogatottban, idén másik labdarúgóhoz hasonlította.

– Amikor a Franciaország elleni mérkőzés után visszatértünk Telkibe, a többiek elkezdtek „vörös Kanténak” szólítani. Amikor lementünk az étkezőbe, egyszer csak azt hallottam: „Kanté, kérsz valamit?” Természetesen örülök, ha a szövetségi kapitány hasznos játékosnak tart, de N’Golo Kantéból csak egy van. Ez így van jól, egyébként sem szeretem más futballistához hasonlítgatni magamat. Nekem tökéletesen megfelel, ha Kleinheisler László maradok – fogalmazott a Nemzeti Sportnak adott interjúban a magyar futballista, aki, többek között Kantét is megelőzve a Magyarország–Franciaország (1-1) meccs legjobbja volt az UEFA szerint.

Kleinheisler László a meccs emberének járó díjjal Fotó: Getty Images/UEFA

– Az egyéni díjat bármikor elcseréltem volna a csapat továbbjutásáért, de arra büszke lehetek, hogy a 2016-os Eb után a mostani tornán is volt egy mérkőzés, amelyen engem láttak a mezőny legjobbjának. Ezt nagyon nagy elismerésnek tartom – mondta Kleinheisler, aki öt éve az Ausztria elleni 2-0-s siker alkalmával lett a meccs embere. A játékos már 2016-ban, 22 évesen is meghatározó tagja volt a magyar Eb-csapatnak, azóta hullámvölgyeket is megélt, ám az újabb Európa-bajnokságon ismét a válogatott egyik legnagyobb erőssége volt, immár sokkal letisztultabb játékkal.

– Szerencsére ezt több helyről visszahallottam, örülök, ha más is így látja. Mindig tanulni és fejlődni akartam, nem véletlen, hogy öt éve külön edzővel, Apró Attilával dolgozom, aki a mentális és a szakmai részre egyaránt figyel. Minden meccs után elemezzük a hibáimat, ezekből tanulhatok igazán, és szerencsére a futballban mindig van fejlődési lehetőség. Emellett nem égetem feleslegesen az energiámat. Korábban egy-egy ítélet után le tudtam volna harapni a játékvezető fejét, most inkább gyorsan elindulok a másik irányba... – mutatta be fejlődése hátterét Kleinheisler.

A teljes interjú ITT olvasható.

...

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.