Kleinheisler László az edzőtábor helyett karanténba ment

Vasárnap este találkoztak Marco Rossi keretének tagjai a válogatott edzőtáborában. Természetesen azok a légiósok, akik vasárnap még játszottak, csak ma csatlakoznak, a többség azonban megérkezett – összeállításunkban éppen a légiósok hétvégéjéről számolunk be.

Magyar Nemzet
2020. 11. 09. 7:45
null
Kleinheisler László legutóbb 2019 októberében Splitben szerepelt a válogatottban Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rossz hír Kleinheisler Lászlóról érkezett Marco Rossihoz. A horvát Osijek középpályása szombaton nem játszott a Hajduk Split ellen, ám a klub a válogatott játékosait Splitben teszteltette, mivel a negatív eredmény az előfeltétele annak, hogy a horvát klubok elengedjék a nemzeti együttesekhez a játékosaikat. Itt derült ki egyikükről, hogy megfertőződött a koronavírussal – a közlemény szerint tünetmentes volt. Az együttes tagjai ezt követően karanténba kerültek. Az Osijek nem nevesítette a fertőzött labdarúgót, ugyanakkor Kleinheisler Lászlóról azt állította, hogy szombat reggel rosszul érezte magát.

 

Kleinheisler László (balra) nem játszhat a következő válogatottmérkőzéseken
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A Hajduk Splitben ezen a találkozón Gyurcsó Ádám pályára lépett, a 72. percben cserélték le, a végeredmény 1-1-lett. Németországban viszont összejött a magyarok összecsapása, a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB ­Leipzig a Sallai Rolanddal érkező ­Freiburgot fogadta. A lipcseiek ­3-0-ra nyertek a két magyart végig a pályán tartva, Sallai viszont csak 75 percet kapott. még mindig nem szerepelt a Mainz keretében.

Cipruson két magyar labdarúgó keresi a kenyerét. Apollonja otthon kapott ki 2-1-re a Karmiotissa együttesétől vele a védelemben, mérkőzése pedig gól nélkül ért véget, a magyar védő a teljes kilencven percet a pályán töltötte. A szerb Partizan Beograd Holender Filipet a 87. percig a csapatban tartva idegenben győzte le 2-1-re a Zlatibort. A török bajnokságban Varga Kevin a 67. percben állt be a Kasimpasába, amely 2-2-t játszott az Antalyasporral. Szlovákiában a Dunaszerdahely a Pohronie együttesét fogadta, a mérkőzésen nem esett gól, Kalmár Zsolt és végigjátszotta a meccset a DAC-ban. A belga Loeven, és így Bese Barnabás kihagyta ezt a hétvégét, a svájci Lugano magyarja viszont nem, Kecskés László az elsőtől az utolsó percig a pályán volt, ahol csapata a Lausanne otthonában tudott ­1-0-ra nyerni. Felépült a bokasérüléséből aki így az utóbbi két fordulóban visszakerült az angol másodosztályban szereplő Bristol City kezdőjébe, és nem is cserélte le az edzője. A Bristol Cardiffban győzött 1-0-ra, és már az ötödik helyig kapaszkodott fel a Championshipben.

A magyar futball legértékesebb játékosa, és együttese, a Salzburg tegnap este mérkőzött meg Bécsben a Rapid Wien ellen. A vendégek szereztek vezetést, a gólpasszt Szoboszlai adta, a Rapid viszont a hajrában kiegyenlített, így 1-1 lett a végeredmény. Az MLSZ a saját oldalán még a találkozó előtt szólaltatta meg Szoboszlait, aki az előttünk álló Izland elleni meccs­ről ezt mondta: „Egyedül néztem az októberi mérkőzéseket otthon, és iszonyatosan izgultam mindhárom találkozón, de leginkább a bolgárok ellen. Most már az Izland-meccsre kell koncentrálni. Már többször elmondtam, hogy életem meccse lesz az izlandi, attól függetlenül, hogy játszottam nagy csapatokkal a Bajnokok Ligájában is.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.