Korosztályos országos teniszbajnokságot rendeznek augusztusban Nyíregyházán

Több mint háromszázötven versenyző indul az augusztus 5. és 18. között megrendezendő korosztályos országos teniszbajnokságon Nyíregyházán – közölték a szervezők sajtótájékoztatón szerdán a nyírségi megyeszékhelyen.

Forrás: MTI2019. 07. 24. 22:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Becser Zoltán, a Marso Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a kéthetes versenyen a 12-18 éves korosztály hazai legjobbjai közel ezer mérkőzést fognak lejátszani.

Az országos bajnokság a legrangosabb korosztályos teniszverseny Magyarországon, melynek a szabolcsi megyeszékhely legutóbb 1993-ban adott otthont. A nyíregyházi teniszcentrum pályáin naponta körülbelül száz mérkőzést játsszanak majd; a négy korcsoport egyéni és páros számai mellett hatvannégy együttessel csapatversenyt is tartanak, melyen a vidék- és a Budapest-bajnokságon legjobban szerepelt csapatok indulhatnak.

Az egyéni versenyszámokban a ranglista alapján a legjobb negyvennyolc teniszező vehet részt a versenyen – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Becser Zoltán szerint a legidősebb korosztályban olyan ifjú teniszezőkkel is találkozhat a közönség, akik néhány hete a Roland Garroson vagy a wimbledoni teniszbajnokság junior versenyein szerepeltek.

Az augusztusi bajnokság előtt sem marad tenisz nélkül Nyíregyháza, július 27. és 29. között rendezik meg a Somlai Sándor Emlékversenyt, amely a legnagyobb összdíjazású felnőtt verseny idén Magyarországon. A férfi és női viadal összdíjazása 450 ezer forint lesz – mondta Poroszka Norbert, a Marso Tenisz Centrum Egyesület ügyvezetője a sajtótájékoztatón.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere biztatónak nevezte a tenisz fejlődését a városban, mint mondta, az önkormányzat a sportág helyi infrastruktúrájának fejlesztésére és az utánpótlásképzés támogatására hosszú távú koncepcióval rendelkezik.

A Marso Kft. 2017 végén vette át a helyi teniszklub működtetését, 2018 márciusában adták át a húszmillió forintos beruházással elkészült új teniszcentrumot. A létesítményben tizenöt salakos pálya áll a teniszezők rendelkezésére, a téli időszakban pedig egy vadonatúj, háromrétegű hőszigetelt teniszsátort alakítottak ki, amely három pályát fed le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.