Kosárünnep bajnokavatással

Igazi kosárlabdaünnepet hozott a férfibajnokság döntőjének a harmadik mérkőzése. A Falco ezt is megnyerte 96-89-re, ezzel veretlen maradt a rájátszásban, és történetének második bajnoki aranyérmét szerezte meg a nagy Vas megyei rivális, a Körmend otthonában.

2019. 06. 22. 8:18
null
Létezik-e annál nagyobb öröm, mint a rivális otthonában elnyerni a trófeát? Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobószázalék, lepattanószerzés, eladott labda – még az edzője, ­Matthias Zollner szerint is javulnia kellett ezekben a Körmendnek, ha nem akart alulmaradni a Falco elleni párharcban. Azaz szinte a játék minden elemében. ­Amúgy nagy nyomás helyeződött az alap- és a középszakasz győztes játékosainak vállára, hiszen 2-0-s hátrányban fogadták a szombathelyieket, és tudták, ha kikapnak, a Vas megyei ősi vetélytárs ugyanúgy az ő csarnokukban ünnepelheti a bajnoki címet, mint tette ezt tizenegy évvel ezelőtt, ami ma is fájó seb.

És a Körmend fel is javult. Őrült első félidőt játszott a két csapat a látványos meccsen, a lazább védekezésnek és kiváló dobóformáknak köszönhetően rengeteg kosár esett, az első negyed például 30-28-as eredménnyel zárult a Falco előnyével, a félidőben viszont már a hazai csapat vezetett 50-45-re. A szombathelyieket elsősorban két magyar, Perl Zoltán és Váradi Benedek vitte a hátán, a házigazdáknál viszont három amerikai, Xavier ­Thames, Desonta Bradford és Layton Hammonds gyűjtötte a pontokat. Zömmel a vendégek vezettek, a Körmend pedig rendre felzárkózott, a második negyed végén viszont alaposan megzavarta ellenfelét a zónavédekezésével, és így tudott öt ponttal elhúzni a fordulás előtt.

A folytatásban érződött, hogy a nagy rohanásnak ára van: mindkét csapat egyre többet hibázott, de a küzdelem hevessége jottányit sem csökkent, izgalmas, élvezetes maradt a mérkőzés, méltó egy bajnoki döntőhöz. Annyiban fordult a kocka, hogy többnyire a Körmendnél volt az előny, de csak egy-két ponttal, a megtorpanó Falcót nem sikerült lerázni.

Hazai szempontból 64-63-mal kezdődött az utolsó negyed, amely a két tábornak köszönhetően fantasztikus hangulatban zajlott le. Stefan Balmazovic tripláinak, Darrin Govens és Evan Bruinsma kosarainak köszönhetően a lepattanók többségét megkaparintó szombathelyi együttes öt perccel a vége előtt kilenc ponttal meglógott, és bár a Körmend fogcsikorgatva küzdve nem adta fel, TJ ­Price és Bradford a meccsben tartotta a hárompontosaival, ám utolérni már nem tudta az ellenfelét, amely a meccset 96-89-re, a párharcot pedig 3-0-ra megnyerte, és az utóbbi két bajnokság ezüstérme után, tizenegy évi szünet után, története során másodszor aranyat ünnepelhetett!

Létezik-e annál nagyobb öröm, mint a rivális otthonában elnyerni a trófeát?
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Sokáig emlékezetes, remek mérkőzésen vitathatatlanul megérdemelten ért révbe a Falco, de ahhoz, hogy a finálé kosárünnepet hozzon, a nagy szívvel harcoló, de az ötmeccses elődöntő után fáradtabb Körmend is kellett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.