Kovacsics a súlyos sérülése ellenére sem adta fel az álmait + videó

A magyar női kézilabda-válogatott és a Ferencváros csapatkapitánya számára súlyos vállsérülés miatt véget ért a klubidény. A 29 éves irányító mindent megtesz annak érdekében, hogy ott lehessen az olimpián.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 15:46
Kovacsics Anikó
Kovacsics Anikó nem akar lemaradni a tokiói olimpiáról Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovacsics Anikó szerdán a Ferencváros–Alba Fehérvár KC mérkőzésen első félidejében könnyek között hagyta el a pályát. Az FTC és a női kézilabda-válogatott csapatkapitánya súlyos sérülést szenvedett.

Kovacsics Anikó mindent megtesz, hogy a súlyos sérüléséből felépülve ott lehessen az olimpián
Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

– Kovacsics Anikó megsérült, elülső, alsó vállficamot szenvedett, amit a helyszínen helyreraktunk. Az este elvégzett MR-vizsgálat az ízületben részleges porc- és szalagsérülést mutatott. Műtétre jelenleg nincs szükség, konzervatív kezelés után – várhatóan – két hónap múlva tud teljes értékű edzésmunkát végezni. A következő két hétben rögzítő kötést visel majd és pihenteti a sérült testrészt, majd fokozatosan gyógytorna következik számára – adott tájékoztatást az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatorvosa, Dr. Pavlik Attila.

Az FTC csapatkapitánya lapunknak elszántan nyilatkozott az olimpiai selejtező után, elmondta, hogy gyerekként arról álmodott, hogy részt vegyen az olimpián. Kovacsics mindent elkövet annak érdekében, hogy ott legyen a felkészülés kezdetén.

„Lehetett volna súlyosabb is a probléma, úgyhogy igyekszem pozitívan állni a helyzethez – mondta Kovacsics Anikó a Ferencváros honlapjának. – Volt már korábban gond a vállammal, de ilyen, hogy kificamodott volna, még nem történt, s bár a fájdalom a meccs hevében nem volt olyan nagy, sokkoló érzés volt, hogy a vállam nincs a helyén. Két hetet pihennem kell, közben kezeléseket talán már kaphatok, utána pedig remélem, kezdődhet a gyógytorna. Jó kezekben vagyok, mindenki segítségemre van abban, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek, és ebben óriási erőt ad a rengeteg aggódó üzenet, jó kívánság, amit tegnap óta kaptam. Nem tudom elégszer megköszönni ezeket. Hosszú és kemény hetek, hónapok állnak előttem, de nincs olyan, amit ne tennék meg azért, hogy ott lehessek az olimpián. Az a cél lebeg a szemem előtt, hogy a felkészülés kezdetére rendben legyek.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.