Kutyás rendőrök védték a DVSC futballistáit a dühös szurkolóktól

Kiakadtak a Debrecen futballcsapatának szurkolói azután, hogy az NB I 27. fordulójának péntek esti nyitó mérkőzésén a DVSC hazai pályán – 2400 néző előtt – csak 1-1-es döntetlent játszott a biztos kieső Kaposvárral. A találkozó lefújása után a legmérgesebb drukkerek be akartak menni a Loki öltözőjébe, a rendet csak kutyás rendőrökkel lehetett fenntartani.

Forrás: NSO.HU2020. 06. 06. 12:40
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten idegenben 3-1-re kikapott a Honvédtól, ezzel meglegyintette a kiesés szele a Debrecen csapatát, a helyzet pedig a pénteki, Kaposvár elleni hazai találkozó után még rosszabb lett a hajdúságiaknál. Az alsóházban jelenleg a Kisvárda 34, a Debrecen és a ZTE 31-31, az Újpest és a Paks 29-29, a Kaposvár 11 ponttal rendelkezik. S egészen hihetetlen: a Kaposvár a tizenegy pontjából hetet a Debrecen ellen szerzett! A somogyiak már menthetetlenek, a riválisainál pedig egy meccsel többet játszott Lokinak bizony rosszul áll a szénája. S ha már a Kaposvárt sem tudta otthon legyőzni, akkor nem meglepő, hogy a szurkolóknál elszakadt a cérna.

Az Nso.hu beszámolója szerint a pénteki bajnoki után mintegy 150-200 drukker be akart menni a Loki öltözőjébe, számon kérni a játékosoktól a halovány produkciót, de a kutyás rendőrök ebben megakadályozták őket. Amikor később a játékosok távozni próbáltak, a szurkolók az útjukat állták. Egy vezérszurkolót aztán a biztonságiak beengedtek a kordon mögé, ő beszélhetett a hazai játékosokkal, és mintegy húsz perc alatt lecsillapodtak a kedélyek. Igaz, ehhez a futballistáknak „meg kellett ígérniük”, hogy a következő, a bennmaradás szempontjából szintén nagyon fontos keddi mérkőzésen idegenben legyőzik az Újpestet.

A lefújás után egyébként Vitelki Zoltán vezetőedző a következő nyilatkozatot adta a Hajdú-Bihari Naplónak: „Nehéz bármit is mondani, mert nem erre készültünk. Óriási csalódás az egy pont, a három lett volna a minimum. Ezt a meccset simán hozni kellett volna, görcsösnek éreztem a csapatot, többször nem értettem a játékosokat.”

A DVSC Facebook-oldalát közben ellepik a dühös szurkolói hozzászólások, néhány higgadtabbat idézünk:

„Karantén idején nyugodtan el lehetett volna küldeni a srácokat kaját kiszállítani vagy önkéntesnek a Kenézybe, mert ugyanott lennénk.” (A szurkoló a helyi Kenézy Gyula Kórházra utalt.)

„Szív és lelkesedés 0. Klub iránt érzelmek 0.”

„Szégyen! Semmi játék, semmi ötlet, semmi elképzelés! Akármi lesz is, jövőre mindenképpen új csapatot kell építeni Debrecenben. Másik edzővel, új játékoskerettel. Hol van már a régi, dicsőséges korszak?!”

„Nyilatkozni tudtok, játszani még nem! Semmi gond: jön a Békéscsaba, a Győr, a Nyíregyháza” – utalt a hozzászóló az esetleges NB II-es folytatásra, miként a következő is, aki a 2020/21-es szezonban városi rangadót vizionál:

„2019 nyara: DVSC–Torino, 2020 ősze: DVSC–DEAC. Mennyből a pokolba.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.