Langék győztek a rangadón

Több magyar futballista szerepelt vesztes csapatban, mint győztesben – a legrövidebben így lehetne összefoglalni légiósaink hétvégéjét.

Munkatársunktól
2020. 01. 28. 11:51
null
Nagy Dominik (jobbra) beilleszkedett a görögöknél Forrás: Panathinaikos FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több magyar futballista szerepelt vesztes csapatban, mint győztesben – a legrövidebben így lehetne összefoglalni légiósaink hétvégéjét. Azt tegnap már megírtuk, hogy sorozatban tizenhárom veretlenül lehozott fordulót követően kikapott a német Bundesligában még így is az első helyen álló RB Leipzig, amelynek a kapuját ezúttal is védte. és ezúttal nem lépett pályára a Mainzban, illetve a Freiburgban. Belgiumban a Cercle Bruges az Anderlechtet fogadta, a 2-1-es vereséget szenvedett házigazda edzője Eppel Mártont a 79. percben cserélte be.

Svájcban a St. Gallen 3-1-re diadalmaskodott a Holender Filipet végig a soraiban tudó Lugano felett, az Egyesült Arab Emírségekben pedig az al-Ittihad Kalba kullogott haza 0-2-vel az el-Wasl stadionjából, végigjátszotta a mérkőzést, említésre méltó esemény nem fűződik a nevéhez. A görög bajnokságban az Atromitosz Megyeri Balázzsal a kapujában kapott ki 1-0-ra a Panioniosz vendégeként, mint ahogyan az Arisz Szaloniki kirándulása is kudarccal végződött a Panetolikosz otthonába, a 83. percben lecserélt Korhut Mihály együttese 2-0-ra maradt alul.

Nagy Dominik (jobbra) beilleszkedett a görögöknél
Fotó: Panathinaikos FC

Szerencsére három magyar vonatkozású sikerről is beszámolhatunk, az egyik éppen Görögországban született: AE Lárisz–Panathinai­kosz 0-2.

Mindkét klubban találunk honfitársat, a hazaiban a most kispadot koptató Nagy Gergelyt, a fővárosinál pedig a válogatott Nagy Dominikot, aki kezdő volt, kiharcolt egy tizenegyest, amelyet Hatzijovannisz elhibázott. Nagyot a 60. percben lecserélték, edzője, Jorgosz Donisz szerint azért, mert az erőállapota még nem jó egy teljes mérkőzésre. Cipruson végig pályán volt az Omoniában a listavezető Anorthoszisz ellen, és 1-0-s győzelmet ünnepelhetett. Ezzel a diadallal a magyar védő együttese egy pontra megközelítette két vállra fektetett vetélytársát a tabellán. Bese Barnabás Le Havre-ja tegnap lapzártánk után hazai pályán játszott a Troyes ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.