Lerohanás után a körbeverés segíthet

Túl sokáig nem lehet nyalogatni a sebeket; két nappal a Kiel elleni 37-31-es vereség után munkaterápiával igyekszik kitörölni a memóriájából a hétvégi emlékeket a Telekom Veszprém csapata. David Davis edző keresetlen őszinteséggel bírálta az előző szezonban a BL-döntőig menetelő csapata játékát. Lékai Máté sem dugta a homokba a fejét, a csapatkapitány arra is válaszolt, vajon miért nem jutnak szóhoz Veszprémben a tehetséges magyar fiatalok.

2019. 09. 24. 16:39
null
David Davis és csapata a BL-serlegért utazott el Kölnbe Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Davis nem köntörfalazott, a Telekom Veszprém spanyol edzője pár perccel a szombati BL-meccs, a THV Kiel elleni 37-31-es vereség után kijelentette, hogy szégyelli magát, mert amióta ő az edző, még nem játszott ilyen rosszul a csapata. Kíváncsiak voltunk véleményére, és bár a magyar válogatott irányítója, a veszprémiek csapatkapitánya nem szerepelt a hétvégi csoportmérkőzésen, természetesen őt is lesújtotta a Kiel elleni vereség.

– Nekünk nem szabad kikapnunk a Veszprém Arénában, harminchét kapott góllal meg pláne nem. Felállt védelemmel szemben nem volt nagy különbség a Kiel és köztünk, de rengeteg gólt kaptunk lerohanásból. Sajnos nem működött a visszarendeződésünk – mondta a Magyar Nemzetnek a válogatott kézilabdázó, aki eddig két BL-döntőben is játszhatott Veszprém-mezben.

David Davis gondterhelt lehet
Fotó: Havran Zoltán

Lékai hozzátette, természetesen hiányzik a csapatból a nyáron visszavonult aki hosszú évekig a világ egyik legjobb védekező játékosa volt, de Lékai nem aggódik, idővel összeáll, feszesebb lesz a veszprémi védőfal. Ami pedig David Davis értékelését illeti, azzal nem nagyon tud vitatkozni.

– Megértem a mestert, valóban a Kiel elleni volt az eddigi legrosszabb játékunk, amióta ő az edzőnk. Ennél sokkal jobban tudunk kézilabdázni, és ezt bebizonyítjuk a következő fordulókban. Hosszú még a csoportkör, szinte biztos vagyok benne, hogy lesznek körbeverések, azaz ki tudjuk javítani a Kiel elleni botlást.

Egyesek amiatt dohogtak, hogy világklasszis idegenlégiósokkal, egyetlen magyar válogatott játékos nélkül még szégyenteljesebb a hatgólos vereség. Lékai ezzel nem ért egyet.

– Veszprémben az eredménykényszer miatt nincs idő a kísérletezésre, ide az utóbbi időben – pár kivételtől eltekintve – érett magyar játékosok érkeztek. Korábban engem is többször hívtak Veszprémbe, de végül csak azok után fogadtam el a klub ajánlatát, hogy korábban Szegeden és a szlovén BL-csapatban, a Celjében is bizonyítottam. A jelenleg szóba jövő fiatalok közül Szita Zoltán és idővel elérhet a Bajnokok Ligája-győzelemre esélyes Veszprém szintjére. Ligetvári Patrik a klub játékosa, de kölcsönben Spanyolországban szerepel. Győri Mátyást is ide sorolom, de ő szegény nagyon balszerencsés: amíg nálunk volt, elszakadt a keresztszalagja, majd amikor Tatabányára került kölcsönbe, újabb sérülést szenvedett. Ha lelkileg túl tudja tenni magát a nehézségeken, akkor ő is sokat fejlődhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.