Létrejött a Gera–Dárdai-csúcstalálkozó

A magyar–szlovén rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon szerdán Németország ellen mutatkozik be a magyar válogatott. Gera Zoltán szövetségi edző természetesen kikérte a német utánpótlásban pallérozódott Dárdai Palkó véleményét, a Mol-Fehérvár sérült középpályása hasznos tanácsokkal segítette a felkészülést.

Magyar Nemzet
2021. 03. 23. 17:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Németország elleni nyitó mérkőzés (szerda, 21.00) előtt Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője állt a sajtó rendelkezésére. A részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra való felkészülés hajrájában koronavírus-fertőzés vagy sérülés miatt több kulcsember is kiesett a magyarok keretéből. Gera ettől függetlenül reméli, a tanítványai nem izgulják túl életük nagy lehetőségét.

Gera Zoltánra és csapatára fontos feladatok várnak
Fotó: Mlsz.hu

– Sajnos kiestek meghatározó játékosok, akik két éve vártak a pillanatra, hogy játszhassanak az Eb-n. De biztos vagy benne, hogy a helyükre bekerülő fiatal játékosok élni fognak a lehetőséggel. Ők talán azért izgulnak, nehogy legközelebb, még a rajt előtt ők essenek ki a keretből. A taktikában a hiányzó labdarúgók távollétében sem változtattunk. Megbízom a fiatalokban, a futballisták hetven-nyolcvan százaléka a következő korosztály selejtezőn is játszhat, én hiszem, hogy a fiatalok jó teljesítménnyel rukkolnak elő. Erős csapat, a német válogatott ellen kezdjük az Eb-t, de nem félünk, lehetőségként fogjuk fel a mérkőzést, amit már nagyon várunk. Bízunk benne, hogy senki sem fogja túlizgulni a dolgot, és a fiatalság nem hátrány lesz, hanem előny – mondta Gera Zoltán.

A német utánpótlásban nevelkedett Dárdai Palkó is a kiesett játékosok egyike, a Mol-Fehérvár középpályása sérülése miatt kényszerül kihagyni az U21-es Eb-t. A legidősebb Dárdai testvér a Hertha korosztályos csapataiban együtt futballozott Arne Mayerrel, aki a német csapat kapitánya. Adódik a kérdés, Gera Zoltán számított-e Dárdai Palkó tapasztalataira. Íme a válasz. – Természetesen beszéltünk. Palkó együtt játszott a német keret több játékosával. Egy-két hasznos információt megosztott velünk a labdarúgók egyéni képességeiről. Szóba jött az is, hogy csapatszinten milyen lehetőségeink lehetnek. Megvan a tervünk, hogy mit szeretnénk viszontlátni a meccsen. Felkészülten várjuk a németek elleni mérkőzést – fogalmazott Gera Zoltán.

Sorrendben a németek, a románok, majd a hollandok elleni összecsapást is természetesen zárt kapuk mögött játssza a válogatott. Gera sajnálja, hogy nem lehetnek nézők a stadionokban. – Szerettünk volna telt ház előtt játszani, de ez nem adatik meg nekünk, a hazai stadion ugyanakkor előny. A továbbjutásról álmodunk, de az a legfontosabb, hogy mindenki hozza ki magából a maximumot. Ha ez így lesz, elégedettek lehetünk. Tisztában vagyunk vele, hogy kik ellen játszunk majd, de hangsúlyozom, nem feltartott kézzel megyünk a pályára. Várjuk már a németek elleni mérkőzést – mondta a szövetségi edző.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.