Ma este mesterlövészek párbajoznak a BL-ben Rómában

Ma a címvédő Bayern München is bekapcsolódik a Bajnokok Ligája egyenes kieséses, nyolcaddöntős szakaszába, s ugyan a bajorok szűk két hete a klubvilágbajnokságot is megnyerték, nem várhatják nyugodtan a Lazio elleni római összecsapást. Az Atlético Madrid–Chelsea meccset Bukarestben játsszák.

Magyar Nemzet
2021. 02. 23. 7:30
null
Lewandowski Forrás: fcbayern.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München február 12-én nyerte meg a katari klub-vb-t, miután a fináléban 1-0-ra legyőzte a mexikói Tigrest, és ezzel egy szezonon belül a hatodik trófeáját szerezte meg a német bajnokság és kupa, a Bajnokok Ligája, valamint az európai és német szuperkupa megnyerése után. Efféle „hatosra” korábban csak 2009-ben a Josep Guardiola irányította Barcelona volt képes. A bajorok a Bundesligában is az élen állnak, de amióta hazaérkeztek Katarból, kétszer is szögbe léptek. A Bielefeld ellen hazai pályán be kellett érniük egy ponttal, s még a 3-3-as döntetlennek is örülhettek, mert 2-0-s és 3-1-es hátrányban is voltak. Múlt szombaton pedig 2-1-re kikaptak az Eintracht Frankfurt vendégeként.

Hansi Flick vezetőedzőnek azonban nem csak emiatt főhet a feje. Javi Martínez és Leon Goretzka már a klub-vb előtt megfertőződött koronavírussal, Thomas Müllerről ez Katarban derült ki, a döntőben nem is lépett pályára, Benjamin Pavard igen, de később ő is pozitív mintát szolgáltatott. Goretzka és Martínez Frankfurtban csereként már beszállt a játékba. Corentin Tolisso a csütörtöki edzésen combizomszakadást szenvedett, ő legalább három hónapra kidőlt, és Serge Gnabry sem egészséges. Abból mindenesetre a Bayern erőt meríthet, hogy Frankfurtban az átaludt első félidő, 0-2 után a másodikban már kimondottan jól játszott, s egy gólra most is jó volt. A lengyel támadó a bajnokságban a 26. találatát jegyezte, ezzel vezeti is a Bundesliga góllövőlistáját.

Ha ennyire nem is jó a mutatója, azért a Laziónál is akad egy mesterlövész. Ciro Immobile a Serie A-ban 14 gólnál jár, de az előző bajnokságban 36-nál állt meg, kettővel Lewandowskit is lepipálta, és övé lett az európai Aranycipő.

Immobile és Lewandowski egymás ellen
Fotó: fcbayern.com

– Őrületes volt, hogy tavaly sikerült őt megelőznöm. Lewandowski olyan játékos, aki soha nem elégedett, minden évben fejlődni akar, átlépni a határain, pedig már most is kivételes képességei vannak. Jelenleg ő a legjobb középcsatár a világon, nagyon figyelnünk kell rá – méltatta Immobile Lewandowskit. – A Bayern egyébként is támadó felfogású csapat, nehéz feladat megállítani. A BL címvédőjével játszunk, és számunkra már az is nagy eredmény, hogy húsz év után ide jutottunk – tette hozzá Immobile, mintha el akarná altatni a bajorok éberségét.

Az persze tény, hogy a Lazio már a BL-csoportkörben is ritka vendég, a kieséses szakaszba pedig csak 2000-ben jutott be, az akkori lebonyolításban a negyeddöntőbe, ahol a Valencia búcsúztatta.

Ami a másik mai mérkőzést illeti, a spanyol bajnokságban listavezető Atlético Madrid a járvány okozta utazási korlátozások miatt az angol Chelsea-t nem fogadhatja hazai pályán, s Bukarestben játsszák a meccset. A Chelsea csak ötödik a Premier League-ben, de Thomas Tuchel vezetőedző – és Lőw Zsolt másodedző – január végi kinevezése óta szinte minden kiválóan alakul a londoniaknál, az első hét tétmérkőzésükből két döntetlen mellett ötöt megnyertek. Az Atlético szombaton 2-0-s vereséget szenvedett a bajnokságban a Levantétól, s az is érzékenyen érinti, hogy a keretéből különböző okok miatt Yannick Carrasco, Sime Vrsaljko, José María Giménez, Héctor Herrera és Kieran Trippier is hiányzik majd ma este. A hiányzók helyére Diego Simeone vezetőedző a tartalék csapat négy futballistáját hívta be – nem vár könnyű meccs a spanyolokra „hazai” pályán, Bukarestben.

BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések. Mai műsor: Lazio–Bayern München 21.00 (tv: Spíler 2), Atlético Madrid–Chelsea 21.00 (tv: M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.