Magyar kapus védett az Aston Villában a Liverpool elleni meccsen

Bejutott az angol FA-kupa legjobb harminckét csapata közé a Liverpool, miután 4-1-re legyőzte a koronavírus által megtizedelt Aston Villát. A birminghami klub kapuját a 19 éves Onódi Ákos védte, aki először kapott lehetőséget a felnőttek között.

Magyar Nemzet
2021. 01. 08. 22:55
Onódi Ákos
Onódi Ákos megállta helyét a világsztárokkal szemben Fotó: EPA/TIM KEETON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra fertőződtek meg a koronavírussal az Aston Villa keretének és stábjának tagjai, ezért még a nap folyamán kérdéses volt, hogy megtartják-e a birminghami csapat Liverpool elleni FA-kupa találkozóját. Végül zöld utat kapott a mérkőzés, és a házigazda U23-as és U18-as játékosait vetette be a Premier League éllovasa ellen.

Így találhatta magát az Aston Villa kezdőcsapatában Onódi Ákos, aki a győri ETO-nál nevelkedett, onnan igazolt 2018 októberében Angliába, 2019-ben pedig profi szerződést írt alá a szigetországi klubbal. Az U18-as csapatban tizennyolc alkalommal, a U23-asban kilencszer lépett pályára, a felnőttek között először péntek este kapott szerepet.

Onódi Ákos megállta helyét a világsztárokkal szemben
Fotó: EPA/TIM KEETON

A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy a 19 éves hálóőrnek nem sok örömben lesz része, ugyanis már a negyedik percben bevette a kapuját. Utána viszont szépen lassan levetkőzték megilletődöttségüket a birminghami fiatalok, és nemhogy nagy pofonba szaladtak volna bele a félig-meddig kezdőcsapatával kiállt Vörösök ellen, hanem Louie Barry remek góljával még a szünet előtt egyenlíteni tudtak.

 

A második játékrészben már beindult a liverpooli henger: a Gini Wijnaldum, Mané és Mohamed Szalah trió kevesebb mint öt perc alatt három gólt hozott össze, ezzel rövidre zárta a továbbjutás kérdését. Onódi Ákos a négy bekapott találat ellenére megállta a helyét az Aston Villában, nyolc védést – közte bravúrokat – mutatott be debütálásakor a vörös tüzérség ellen.

A párosítás pikantériája az volt, hogy a kupasorozat előző kiírásában is összecsapott egymással e két gárda. A 2019 decemberében megtartott negyeddöntő idején Jürgen Klopp fiainak a klubvilágbajnokságon is jelenése volt, így a német szakember a nemzetközi tornára a sztárjait vitte, hazai porondon pedig az ifik képviselték a klubot. Fordított felállásban, de a mostani mérkőzéshez hasonlóan annak is kiütés lett a vége – a Villa akkor 5-0-ra intézte el a Liverpoolt.

ANGOL FA-KUPA, 3. FORDULÓ, A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT:

Aston Villa–Liverpool 1-4

Gólszerzők: L. Berry (41.), ill. Mané (4., 63.), Wijnaldum (60.), Szalah (65.)

A másik péntek esti harmadik fordulós találkozón a Wolverhampton 1-0-ra győzött a Crystal Palace ellen.

ÉRDEKESEBB MÉRKŐZÉSEK, FA-KUPA, 3. FORDULÓ:

szombat:

Everton–Rotherham 13.00 (tv: Spíler 1)

Stoke–Leicester 16.00 (tv: Spíler 1)

Arsenal–Newcastle 18.30 (tv: Spíler 1)

Manchester United–Watford 21.00 (tv: Spíler 1)

vasárnap:

Bristol City–Portsmouth 14.30 (tv: Spíler 1)

Chelsea–Morecambe 14.30

Manchester City–Birmingham 14.30

Marine–Tottenham 18.00 (tv: Spíler 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.