Magyar sportolónő lett a nap lánya a Szovjetszkij Szportnál!

Ilyen sem volt még, a nagy múltú Szovjetszkij Szport orosz sportnapilapnál – amely a nevében megőrizte a szovjet időket, így viszik tovább a brandet – hétfőn olyan versenyző került be a nap lánya rovatba, aki magyar színekben versenyez! No persze aligha szolgálunk nagy meglepetéssel, ha ehhez a hírhez gyorsan hozzátesszük: a korábbi junior világbajnok jégtáncos Janovszkaja Anna az orosz zászló alatt kezdte a pályafutását.

2020. 11. 24. 18:45
null
Janovszkaja Anna/annayanovskay Forrás: Instagram!
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként bizonyára az sem meglepő a hír kapcsán, hogy a Szovjetszkij Szportnál a nap lánya rovatba attraktív hölgyek kerülnek, akik a sporteredményeikkel is felhívják magukra a figyelmet; és Oroszországban még a közös halmazt nézve is bőséges a választék. Ám hétfőn a bájos Anna is jó okkal lett a kiválasztott, és nem azért, mert történetesen ezen a napon ünnepelte a 24. születésnapját.

Azt, hogy az orosz sportnapilap kiválasztottja lett, egyébként, bármilyen furcsa, kedden este tőlünk tudta meg:

– Ez nagy meglepetés számomra, nem gondoltam volna, hogy fél év kihagyás után még emlékeznek rám. De jól esik, örülök neki – válaszolta a gratuláló üzenetünkre az orosz fővárosból.

Moszkvában az elmúlt hét végén rendezték meg a műkorcsolyázók és jégtáncosok orosz Grand Prix-versenyét, a Rostelecom Kupát, amelyen a jégtáncosok mezőnyében ott volt a Janovszkaja Anna, Lukács Ádám kettős is, és a tíz páros között a nyolcadik helyet szerezte meg. Versenyzőink a kűrben több mint öt ponttal javították meg az eddigi legmagasabb pontszámukat, amit még a 2018-as zágrábi Golden Spin elnevezésű versenyen kaptak.

A Janovszkaja Anna, Lukács Ádám páros nagyon szépen korcsolyázott a Grand Prix-n
Fotó: Intsagram/annayanovskay

A Janovszkaja Anna, Lukács Ádám jégtánckettős magyar színekben a 2018-as Eb-n debütált világversenyen, harmincegy induló között a 14. helyen végzett, 2019-ben a 19. helyen zárt az Eb-n, majd a világbajnokságon is 19. lett – ez már jobban hangzott, a kűrjét is bemutathatta. Ám ezután Janovszkaja sérülése miatt félbeszakadt a páros munkája. A magyar szövetség a moszkvai Grand Prix előtt a holnapján arról számolt be, hogy a duónak egy teljes szezont ki kellett hagynia, Lukácsék hét hónap kihagyás után februárban léphettek újra a jégre együtt, ám néhány héttel azután, hogy edzésbe álltak, a koronavírus-járvány miatt elrendelt létesítménybezárások miatt négy hónapra jég nélkül maradtak. Nyáron aztán folytathatták a felkészülést, és két hete az orosz nemzeti bajnokság kvalifikációs versenysorozatának számító Orosz Kupa kazanyi állomásán versenyen kívül bemutathatták programjaikat, és a visszatérésük jól sikerült. S ezt most a Grand Prix is megerősítette.

Virágszál a virágok között
Fotó: Intsagram/annayanovskay

A Szovjetszkij Szport a nap lánya rovatban nem a jégen, hanem fürdőruhában készült fotóval mutatja be a 171 centi magas, törékeny Annát. A junior világbajnoki címét 2015-ben Szergej Mozgovval szerezte orosz színekben, a páros azonban 2016-ban szétvált, és négy éve Anna ezek után talált egymásra az időközben ugyancsak pár nélkül maradt Lukács Ádámmal. Ő olasz párjával, Carolina Moschenivel a 2015-es Eb-n 15. lett. Janovszkaja természetesen letette a magyar állampolgársági esküt, és a magyar útlevele révén a páros jóval könnyebben tud utazni a nemzetközi versenyekre, ahogy Anna egy korábbi nyilatkozatát idézi az orosz sportnapilap: így könnyebb lett az élete is. A jelenlegi helyzetben azonban utazgatásról szó nincs, a páros Moszkvában készül, és mondani sem kell, hogy nemcsak Európa- és világbajnokságon szeretne fellépni, hanem a 2022-es pekingi téli olimpián is.

De azért van, amikor Anna nem kér a hidegből:

Néha jól jön a kikapcsolódás, mint például a mexikói tengerparton
Fotó: Intsagram/annayanovskay

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.