Magyar tamburmajor a riói karneválon

Balázs Attila megállíthatatlanul menetel a Rio de Janeiróban zajló 1,9 millió dollár összdíjazású ATP 500-as tenisztornán: 2:6, 6:4, 6:2-re legyőzte a spanyol Pedro Martínezt is.

2020. 02. 22. 20:23

Balázs Attila megállíthatatlanul menetel a Rio de Janeiróban zajló 1,9 millió dollár összdíjazású ATP 500-as tenisztornán: 2:6, 6:4, 6:2-re legyőzte a spanyol Pedro Martínezt is.

Balázs Attila megállíthatatlanul menetel a Rio de Janeiróban zajló 1,9 millió dollár összdíjazású ATP 500-as tenisztornán: 2:6, 6:4, 6:2-re legyőzte a spanyol Pedro Martínezt is, így immár elődöntős, s nem hogy az első százba, akkor a nyolcvanadik hely környékére is előreugorhat a világranglistán.

Egy hetes hír, hogy a második számú magyar játékos kikapott a selejtező második fordulójában, s nem jutott főtáblára a riói salakpályás tornát. Ehhez képest vasárnap már az elődöntőben lép pályára.

Megírtuk már, hogy ezt a zentai születésű, szerb színekben versenyző Györe László visszalépésének köszönheti. Balázs Attila remekül él a lehetőséggel. Magyar idő szerint szombat este immár a negyeddöntőben teniszezett a spanyol Pedro Martínez ellen. Nem tűnt lehetetlennek a feladat, hiszen Martinez a 133. a világranglistán, a magyar játékost pedig az eddigi riói sikereinek köszönhetően a jövő héttől már garantáltan az első százban jegyzik.

Nem kezdődött jól a meccs, Martinez simán, 6:2-re hozta az első játszmát, A másodikban sorozatos brékek után végül Balázs kerekedett felül 6:4-re. A harmadik játszmában a magyar játékos megtörte ellenfelét, elhúzott 5:0-ra. Utána kicsit ránk ijesztett, visszaengedte a spanyolt 5:2-re, de csak addig, 6:2-re hozta a szettet és vele a meccset.

Az elődöntőben az az olasz Gianluca Mager lesz az ellenfele, akitől simán, 6:0, 6:2-re kikapott a selejtezőben, s aki a nyolc között legyőzte a Melbourne-ben döntős osztrák Dominic Thiemet. Egy hete Balázs még betegséggel bajlódott, mostanra viszont formába lendült.

Ma megkezdődött a karnevál Rióban. Lehet, hogy a magyar teniszező lesz az egyik tamburmajor?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.