Magyarellenes provokáció a Sepsi OSK meccse kapcsán

Magyarországon az M4 Sport közvetítette volna a döntőt, ám mivel nem kap jelet, így nem tudja sugározni a meccset.

Ch. Gáll András
2020. 07. 22. 19:44
null
Forrás: SEPSI OSK - Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda este először szerepel a Román Kupa döntőjében székelyföldi csapat. A labdarúgó Román Kupa döntőjében a Sepsi OSK a rekordgyőztes FCSB-vel (korábban Steaua Bucuresti) találkozik. Magyarországon az M4 Sport közvetítette volna a döntőt, ám mivel a sportcsatorna nem kap jelet a mérkőzés helyszínéről, a tervekkel ellentétben nem tudja sugározni az összecsapást.

A magyar sportcsatorna honlapján szerda este a következő információ jelent meg:

„Szolgálati közlemény: a román kollégák napokkal ezelőtt megerősítették, hogy ők rendelkeznek a ma esti román kupadöntő közvetítési jogával, meg is állapodtunk velük annak közvetítéséről. Bő egy órával a Sepsiszentgyörgy története legfontosabb mérkőzésének kezdetét megelőzően jelezték, tévedtek, nincs náluk a közvetítési jog. A műholdjelet azóta kódolják, így legnagyobb sajnálatunkra nem tudjuk közvetíteni a találkozót. Mi most is dolgozunk a megoldáson, ám a kinti kollégák az első telefonhívásunk óta nem jeleztek vissza.”

Ilyen véletlenek nincsenek. Romániában nyilván tudatában voltak annak, mennyire fontos ez a mérkőzés a magyar nézőknek, mennyien kíváncsiak a székelyföldi magyar tulajdonban lévő Sepsi OSK fennállása legfontosabb mérkőzésére. Az a körülmény, hogy egy órával a meccs kezdete előtt közölték az összecsapást nálunk sugározni kívánó M4Sport televízió illetékesével, hogy nincs a román kollégáknál a közvetítési jog, meglehetősen átlátszó kifogás. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy erről korábban nem tudtak. Ez azért is furcsa, mert napokkal ezelőtt megerősítették, hogy ők rendelkeznek a találkozó közvetítési jogával.

Nehéz másra gondolni, mint arra, hogy a régi, baljós időket idéző, durva magyarellenes provokációval állunk szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.