Már meg is van a Fradi ellenfele a BL-selejtező rájátszásában

A Ferencváros a Moldéval találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a főtáblára jutásért. A norvég csapat a 0-0-s rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel 6-5-re győzte le az azeri Qarabagot. A piaci érték alapján a Fradi a párharc esélyese. Az FTC-nek kedvez, hogy az első meccset (a jövő héten, szeptember 23-án) idegenben játssza, a szeptember 29-i visszavágó a Groupama Arénában lesz.

Magyar Nemzet
2020. 09. 16. 21:55
null
Linde kapust ünneplik a Molde játékosai Fotó: Petrosz Karagyasz Forrás: AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Qarabag és a Molde 120 percen gyötörte egymást semleges helyszínen, a larnacai AEK Arénéban – eredménytelenül. Ezután jöttek a 11-esek. Az első öt lövést mindkét csapat játékosai értékesítették, a hatodik körben aztán az azeriek hibáztak.

Így a Molde lesz a Dinamo Zagrebet búcsúztató Ferencváros ellenfele a BL-selejtező rájátszásában.

A Molde a selejtező 1. fordulójában hazai pályán 5-0-ra kiütötte a finn Kuopion PS-t . A 2. körben a szlovén Celje vendégeként nyert 2-1-re. A 3. körben jött a Qarabag, amely nem játszhat otthon, ezért kellett semleges helyszínen megrendezni a találkozót.

Linde kapust ünneplik a Molde játékosai
Fotó: Petrosz Karagyasz / AP

A Molde négyszeres norvég bajnok (2011, 2012, 2014, 2019), hazájában népszerű klub, a külföldön jobban ismert Rosenborg nagy riválisa.

A Bajnokok Ligája főtáblájára egyszer (1999-20), az Európa-liga főtáblájára kétszer (2012-13, 2015-16) jutott fel. Az elmúlt két idényben egyaránt az El-selejtező utolsó fordulójában bukott el az orosz Zenittel, majd a szerb Partizan Beograddal szemben.

Érdekesség, hogy Ole Gunnar Solskjaer a Molde vezetőedzője volt, mielőtt átvette a Manchester Unitedhez szerződött. A jelenlegi csapat alapjait tehát ő rakta le. Az együttesnek jelenleg Erling Moe a trénere, s a játékosok többsége norvég.

A mértékadó Transfermarkt 12,85 millió euróra teszi a Molde piaci értékét. Ez majdnem a fele a Ferencvárosénak (23,2 millió euró). Ez alapján a Fradi tekinthető a párharc esélyesének.

Az FTC-nek kedvez, hogy az első meccset (a jövő héten, szeptember 22-én vagy 23-án) idegenben játssza, a szeptember 28-i vagy 29-i visszavágó a Groupama Arénában lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.