Marco Rossi: Aki nem üzenget, hanem futballozik, abban hiszek

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Ciprust pénteken este a Szusza Ferenc Stadionban. Az Európa-bajnokságra készülő csapat nem játszott igazán jól, de Marco Rossi szerint ennek megvan a magyarázata. A szövetségi kapitány elmondta, számára tanulságos volt ez a találkozó, a legjobban pedig az eredménynek örül.

2021. 06. 05. 9:09
null
Marco Rossinak az eredmény tetszett a legjobban Ciprus ellen Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyerhetett volna 2-0-ra is a magyar válogatott Ciprus ellen, ám meg kellett elégedni az 1-0-s sikerrel. A 85. percben Nikolics Nemanja kihagyott egy tizenegyest, ám szerint ennek legfeljebb annyi volt a lehetősége, hogy a hátralévő időben az ellenfél még hajthatott az egyenlítésért.

– A legjobban a végeredmény tetszett, mert a győzelem mindig jó hatással van a munkánkra, jót tesz a lelkeknek – mondta a szövetségi kapitány a mérkőzés után. – Amikor egy edző eltér az általa legjobbnak vélt összeállítástól, akkor számíthat rá, hogy ebből küszködés is lehet, és most is ez történt. Avattunk két újoncot, Hahn Jánost és Bolla Bendegúzt, és öten-hatan most játszottak életükben először együtt. Taktikai hibákat követtünk el, különösen a labdatartás fázisában, de muszáj figyelembe venni, hogy olyan rendszerben futballoztunk, amelyben az Európa-bajnokságon biztosan nem fogunk. Most Ciprus alapozta kontrákra a támadójátékát, ezt a portugálok, a franciák és a németek nem teszik meg ellenünk, azokon a meccseken minden bizonnyal a mi taktikánk épül majd erre a szándékra. A második félidőben már jobban tartottuk meg a labdát, igaz, így Ciprus is helyzetekhez jutott, ám a szünetben beállt remekül védett. Sajnálom, hogy Nikolics kihagyta a büntetőt, mert így az utolsó öt-hat percben izgulnunk kellett. Hozzáteszem, Ciprus válogatottja jól szervezett csapat, és nem volt gyenge ellenfél.

 

Marco Rossinak az eredmény tetszett a legjobban Ciprus ellen
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

 

A magyar válogatott legjobbja ezen a mérkőzésen volt, és nem csupán a gólja miatt. Jól játszotta meg a labdákat, sokat futott, pontosan passzolt is, a gól csak korona a teljesítményén.

– Rá még azelőtt felfigyeltem, hogy kiment volna a Genoához – szögezte le Marco Rossi. – Beérett, kiváló meccset játszott, és ő az egyik fiatal labdarúgónk, aki bármelyik ellenféllel szemben tagja lehet a kezdőcsapatnak. Nálam minden játékos tudhatja, hogy nem szövegel, nem üzenget, hanem fut, harcol és futballozik, akkor észreveszem, akkor hiszek benne és meghívom, ha pedig meghívom, akkor a lehetőséget is megkapja.

Marco Rossi ezután beszélt a két újonc teljesítményéről is.

– Hahn János megérdemelte, hogy tagja legyen a kezdőcsapatnak, hiszen ő volt a bajnokság gólkirálya. Felejthetetlen napon van túl, hiszen délután apa lett, megszületett a kislánya, este pedig kezdőként debütált a csapatban. Ez csak akkor lehetett volna még csodásabb, ha gólt is szerez, és azt hiszem, az én hibám, hogy ez nem jött össze, mert lecseréltem. Ha a pályán marad, akkor ő lőhette volna a tizenegyest, és talán ő be is rúgja. Bolla Bendegúz nem találta az összhangot Holender Filippel, ami nem csoda, hiszen még sohasem játszottak együtt, két hete az edzőtáborban mutatkoztak be egymásnak. Ugyanakkor töretlenül harcolt, hajtott, és ez becsülendő.

 

Marco Rossi (balra) szerint ő is tehet arról, hogy Hahn János napja nem lett még csodálatosabb

 

A magyar válogatott olyan összeállításban kezdett, amellyel tétmeccsen biztosan nem fog sohasem, Kimaradt és és csak csereként lépett pályára, de Marco Rossi elmondta ennek az okát.

– Szalai Ádám és Sallai Roland esetében nem akartam kockáztatni. Nincs nagy gondjuk, de jobbnak láttam, ha pihennek. Nagy Ádámnál és Willi Orbánnál izomfáradtságot tapasztaltunk, ezzel könnyű megsérülni, és ha az Európa-bajnokság előtt egész meccses terhelést adok nekik, ők pedig kidőlnek a sorból, akkor engem jogosan feszítenének keresztre. Fiola Attila biztos pontja lesz a csapatnak az Eb-n, ő teljesen egészséges, de most másokat is meg akartam nézni a posztján.

A szövetségi kapitány zárszóként beszélt arról, hogy remek hangulat uralkodott a Szusza Ferenc Stadionban, és a mérkőzés elejétől a végéig érezte a szurkolók támogatását. Azt kéri, hogy a következő meccseken is megkapják ezt, mert csak úgy lehetnek sikerek. Ahogyan a jelmondata is ez: Csak együtt!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.