Marco Rossi a legjobb szövetségi kapitányok között

A magyar labdarúgó-válogatottat a 2021-re halasztott Európa-bajnokságra, valamint a Nemzetek Ligája legrangosabb divíziójába vezető Marco Rossi a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) rangsorában az előkelő kilencedik helyen zárt.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2020. 12. 11. 16:30
ROSSI, Marco
Belgrd, 2020. oktber 11. Marco Rossi, a magyar vlogatott szvetsgi kapitnya a labdarg Nemzetek Ligja harmadik forduljban jtszott Szerbia - Magyarorszg mrkzsen Belgrdban 2020. oktber 11-n. MTI/AP/Darko Vojinovic Fotó: Darko Vojinovics Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az sikeres Eb-kvalifikációnak és a Nemzetek Ligájába való feljutásnak köszönhetően irányításával Magyarország 2020 legtöbbet fejlődött csapata volt a nemzetközi labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistáján.

Az IFFHS rangsorának élén a világbajnok Franciaország szövetségi kapitánya, Didier Deschamps végzett, szoros versenyben legyőzve a Belgiumot irányító spanyol Roberto Martínezt. Rossit mellettük még Luís Enrique (Spanyolország), Tite (Brazília), Fernando Santos (Portugália), Roberto Mancini (Olaszország), Djamel Belmadi (Algéria) és Joachim Löw (Németország) előzte meg.

Rossival holtversenyben zárt a kilencedik helyen Gareth Southgate, a magyar válogatottal egy vb-selejtezőcsoportba kerülő Anglia szövetségi kapitánya, valamint Andrej Sevcsenko (Ukrajna), Markku Kanerva (Finnország) és Óscar Tabárez (Uruguay).

– Hatalmas megtiszteltetés a 2020-as év legjobb szövetségi kapitányai között szerepelni ilyen kiváló szakemberek között – fogalmazott közösségi oldalán a szakvezető, aki egyúttal köszönetet mondott játékosainak és stábtagjainak is.

Az IFFHS a nők mezőnyében Marozsán Dzsenifert választotta 2020-ban a világ legjobb irányítójának, aki 2016 és 2018 után harmadszor érdemelte ki az elismerést. A férfiak között a belga nyert a hatszoros aranylabdás előtt.

A férfi kapusok mezőnyében Manuel Neuer, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München futballistája ötödik elismerésével utolérte Iker Casillast és Gianluigi Buffont az örök rangsorban. Vezetőedzője, Hans-Dieter Flick a klubedzők között végzett az élen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.