Marco Rossi: Ha kitámadnánk, kapnánk egy hatost a németektől

A magyar válogatott kedden este edzést tartott az Allianz Arenában. Előtte Marco Rossi szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón elmondta, hibátlanul kell futballozni szerda este ahhoz, hogy legyőzhessük a németeket, és a franciák elleninél is jobb teljesítményre van szükség. Hozzátette, bár nekünk csak a győzelem jelentene továbbjutást, ha nekiugrunk az ellenfélnek, akkor kapunk egy hatost ezen a meccsen.

2021. 06. 22. 19:35
Marco Rossi
20210620 MN Budapest EURO 2020 Magyarorszag Franciaország Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a franciák elleni 1-1 után nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire büszke a csapatára, a játékosaira, nem is az eredmény, hanem a mutatott teljesítmény miatt. Erre a kedd esti edzést megelőző sajtótájékoztatót azzal kezdte, hogy azt a teljesítményt még fokozni kell, különben nem nyerhet és így nem juthat tovább a magyar válogatott.

– Azt mondtam a fiúknak, hogy Portugália ellen az eredmény ellenére nagyon jól játszottak, a franciákkal vívott mérkőzésre pedig fejlődni tudtak. Ahhoz azonban, hogy Münchenben nyerhessenek, még ennél is többre lesz szükség. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk, azért vagyunk itt. Az a tény, hogy muszáj gólt szereznünk, még nem írja felül az erőviszonyokat. Sokszor elmondtam már, a futball roppant egyszerű játék: ha nálad van a labda, akkor támadsz, ha nincs, akkor védekezel. Az egyéni technikai kvalitások döntik el, hogy ki birtokolja többet a labdát, azaz ki támad többet egy mérkőzésen. Ha most azt hinnénk, hogy idejöttünk, gólt kell szereznünk, és ezért majd zömmel mi támadunk, akkor kapunk egy hatost a németektől. Taktikailag hibátlanul kell teljesítenünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk, és ez hiányzott az előző körben a franciák ellen, ezért szereztünk csak egy pontot három helyett.

 

Marco Rossi szerint most tökéletes teljesítmény kell
Fotó: Mirkó István

 

A magyar válogatott meglepő módon tökéletesen bírta fizikálisan a portugálok és a franciák elleni meccseket is, sőt, többször az ellenfelek fölé is nőtt. nemcsak erőnlétben, hanem a párharcok felvállalásában és olykor a megnyerésében is – kérdés, képes lehet-e erre harmadszor is nyolc nap leforgása alatt.

– Ez majd szerda este kiderül – válaszolta Marco Rossi. – Olaszországban mi tankoknak hívjuk a németeket, olyan elsöprő erővel tudnak futballozni. A világ egyik legjobb csapatáról beszélünk, nagy kihívás ez a számunkra. Úgy tudom, az érkezésem előtt ezen a területen a magyar válogatott nem volt versenyképes, az én csapatom azonban beleáll a párharcokba, és így lesz ez most is. Van jogunk azt hinni, hogy meg tudjuk valósítani a céljainkat, annyi kemény munkát fektettünk bele ebbe az Európa-bajnokságba. Május 17-e óta dolgozunk együtt, és nagyon szeretnénk, ha büszkék lehetnénk magunkra, és büszkék lehetnének ránk a családjain és a szurkolóink is. Ha a korábbi két meccsen látott szellemben futballozunk, akkor ez meg is lesz, az eredmény pedig gyakran csupán apróságokon múlik.

Végül a szövetségi kapitányt is megkérdezték az Allianz Arena szivárványszínű kivilágításáról, amit az UEFA nem engedélyezett, és erre ő ezt felelte:

– Mi nem beszélünk politikai kérdésekről. Természetesen felnőtt emberekként érzékenyek vagyunk a társadalmi kérdésekre, és a magatartásunkkal, illetve a játékunkkal is mindig kifejezzük a más emberek iránt érzett tiszteletünket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.