Máris továbbjutott a Bayern és a Juve

Nem játszott jól, de nyert a Bayern a Niko Kovac menesztését követő első meccsen. A Hans Flick vezette csapat a Bajnokok Ligája 4. fordulójában 2-0-ra verte Münchenben az Olimpiakoszt.

Magyar Nemzet
2019. 11. 07. 7:06
Champions League - Group B - Bayern Munich v Olympiacos
SOCCER-CHAMPIONS-BAY-OLY/REPORT Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem játszott jól, de nyert a Bayern a Niko Kovač menesztését követő első meccsen. Az ideiglenesen Hans Flick vezette csapat tegnap a Bajnokok Ligája 4. fordulójában 2-0-ra verte Münchenben az Olimpiakoszt, így még mindig százszázalékos és máris továbbjutott. A Juventus a hosszabbításban csikarta ki a 2-1-es győzelmet Moszkvában a Lokomotív vendégeként, ezzel tíz pontja van, s már szintén ott van a legjobb 16 között.

Amikor a Dortmund hazai pályán félidőben 0-2-re áll az Inter ellen, de szünet után 3-2-re fordít, az szinte bizonyosan a nap meccse. Kedden azonban nem lehetett az, mert Londonban a BL-história egyik legőrültebb mérkőzését játszotta a Chelsea és az Ajax!

Lewandowski góllal járult hozzá a müncheniek sikeréhez
Fotó: Reuters

A hollandok már tavaly is brillíroztak vendégként, a Real Madridot és a Juventust egyaránt idegenbeli győzelmükkel ejtették ki, és most a Stamford Bridge-en is lehengerlően kezdtek. Félidőben 3-1-re vezettek két hazai öngóllal, már ez sem volt mindennapos. Az angolok kapusa, Kepa romokban hevert, egy szöglettel felérő szabadrúgás után a labda a kapufáról az arcára, onnan pedig a hálóba vágódott.

Fordulás után újabb Ajax-gólt láthattunk, de a Chelsea 1-4-ről kiegyenlített. A harmadik hazai gólt Jorginho szerezte 11-esből (egyet már előtte is értékesített), no de milyen előzmények után?!

Az olasz Rocchi játékvezető a 69. percben egy akción belül – jogosan – második sárgával két vendégjátékost is kiállított: Blind buktatott, de a bíró ekkor előnyszabályt jelzett, Veltman pedig utána kézzel ért a labdához a 16-oson belül. Az őrületnek ezzel nem volt vége, Azpilicueta önmaga második, csapata ötödik gólját is megünnepelte, ám ezt videózás után kezezés miatt visszavonták, így maradt a 4-4.

– Csodálatosan játszottunk, mi diktáltuk a tempót 4-1-ig, de még 4-2-nél is. Aztán következett az a perc, amely mindent megváltoztatott, Blind szabálytalansága, a két piros lap és a második tizenegyes – kesergett Erik Ten Hag, az Ajax vezetőedzője.

– De még mindig a csoport élen állunk, a saját kezünkben van a sorsunk. S az alapján, amilyen formában játszunk, megérthetik, hogy optimista vagyok – tette hozzá.

A Salzburg idegenben egy pontot elcsent a Napolitól (1-1), végig pályán volt, jól irányított, ezt a Gazzetta dello Sporttól kapott 6,5-ös osztályzata is alátámasztja.

BL-csoportkör, 4. forduló. Szerdai eredmények. B csoport: Bayern München–Olimpiakosz 2-0, D csoport: Lokomotiv Moszkva–Juventus 1-2.

Keddi eredmények: E csoport: Napoli–Salzburg 1-1, Liverpool–Genk 2-1; az állás: 1. Liverpool 9, 2. Napoli 8, 3. Salzburg 4, 4. Genk 1. F csoport: Dortmund–Inter 3-2, Barcelona–Slavia Praha 0-0; az állás: 1. Barcelona 8, 2. Dortmund 7, 3. Inter 4, 4. Slavia Praha 2. G csoport: Lyon–Benfica 3-1, Zenit–RB Leipzig 0-2; az állás: 1. Leipzig 9, 2. Lyon 7, 3. Zenit 4, 4. Benfica 3. H csoport: Chelsea–Ajax 4-4, Valencia–Lille 4-1; az állás:

1. Ajax 7 (10-5), 2. Chelsea 7 (7-6), 3. Valencia 7 (6-5), 4. Lille 1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.