Medvegyev simán verte Cicipaszt, ő játszhat Djokoviccsal a döntőben

A vártnál sokkal simábban alakult a férfi egyes második elődöntője az Australian Openen. Az orosz Danyiil Medvegyev három szettben 6:4, 6:2, 7:5-re legyőzte a Nadal elleni ötjátszmás meccs után kimerült Szefanosz Cicipaszt , így ő lesz Novak Djokovics ellenfele a torna döntőjében.

Magyar Nemzet
2021. 02. 19. 12:00
Tennis Australian Open 2021
Medvegyev meggyőzően teniszezett Fotó: Dave Hunt Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várható volt, hogy a elleni ötszettes csata következménye nem múlik el nyomtalanul: Sztefanosz Cicipasz szerdán heroikus küzdelemben kétjátszmás hátrányról fordított a spanyol zsenivel szemben, ma holtfáradtan mozgott a Danyiil Medvegyev elleni elődöntőben. Az orosz sima három játszmában jutott a négy közé, honfitársát, Andrej Rubljovot győzte le az előző körben.

Az oroszt nem lehetett feltartóztatni
Fotó: Sanka Brendon Ratnayake / Reuters

Jóval kipihentebben várta a férfi egyes második elődöntőjét a 25. születésnapját a múlt héten ünneplő, briliáns formában teniszező moszkvai születésű orosz. És a mérkőzés ennek megfelelően alakult: az első játszmában egyszer, a másodikban kétszer vette el Cicipasz adogatójátékát, a saját szervajátékában nem engedélyezett bréklabdát a szemlátomást rendkívül kimerült görög ellen. 1 óra 17 perc alatt 2-0-s vezetésre tett szert.

Cicipasznak nem volt esélye
Fotó: Kelly Defina / Reuters

A harmadik játszmában rögtön az első játékot elvette Cicipasztól az orosz, és kényelmesen továbbvitte az előnyt egészen a szett végéig. Kicsit lerövidült volna a meccs, ha 3:1-nél Medvegyev értékesíti a bréklabdáját. De nem ez történt, sőt, a következő adogató játékban a meccs során először Cicipasz bréklabdákhoz jutott, és el is tudta venni Medvegyev szerváját. Tombolt a Rod Laver Aréna közönsége.

A vasárnapi fináléban a világelső Novak Djokovics ellenfele a világranglista negyedik helyén álló, a tavalyelőtti US Open-döntős, Danyiil Medvegyev lesz. Intő jel lehet Djokovicsnak, hogy zsinórban tizenegy top10-es játékost győzött le az orosz.

Djokovics nem lehet nyugodt a vasárnapi döntő előtt.

Australian Open, férfi egyes, elődöntő: Medvegyev (orosz, 4.)–Cicipasz (görög, 5.) 6:4, 6:2, 7:5.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.