Megbocsátanak-e ma este Gareth Bale-nek?

A Bajnokok Ligája mai műsorából kétségkívül a Real Madrid–Paris Saint-Germain meccs a csúcstalálkozó, és a feszültséget akár azzal is fokozhatnánk, hogy a hazaiaknak a továbbjutás, a vendégeknek pedig a csoportelsőség bebiztosítása a tét. Ám ha rápillantunk az A jelű négyes tabellájára, ezt is, azt is előre borítékolhatjuk – még ha nem is ma véssük kőbe.

2019. 11. 26. 16:46
null
A szurkolók is felállították a maguk sorrendjét Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A csoportban öt forduló után a PSG-nek tizenkettő, a Real Madridnak hét pontja van, a harmadik Club Bruggének csak kettő; nehéz lenne más végkifejletet elképzelni, mint azt, hogy a két sztárcsapat megy tovább. S az eddig százszázalékos, mi több, még gólt sem kapott franciáknak ma a vereség is belefér a Santiago Bernabéuban, mert az utolsó fordulóban hazai pályán a Galatasaray ellen a döntetlen is elég lehet nekik a csoportelsőséghez. Szeptember 18-án otthon 3-0-ra verték meg a Realt, így vélhetően azonos pontszám esetén is jól jönnének ki az összevetésből.

– Párizsban nehéz esténk volt, de ez már a múlt, és a keddi mérkőzés nem a bosszúról szól, egyszerűen csak szeretnénk jól játszani – szögezte le Zinedine Zidane múlt szombaton a Real Sociedad ellen 3-1-re megnyert bajnoki meccs után. A Real Madrid vezetőedzője kitért a sérülése után visszatért Gareth Bale-is, aki néhány napja a magyar–walesi Eb-selejtező után olyan zászlóval ünnepelt, amelyre ez volt írva: „Wales. Golf. Madrid. In that order”, vagyis jelezte, fontossági sorrendben még a golf is megelőzi nála a Realt. Kell-e mondani, hogy erre igencsak bepöccentek a spanyol szurkolók, a hét végén rendesen kifütyülték a szélsőt, de egy kis szellemességért sem mentek a szomszédba. Tudniillik ők is készítettek egy transzparenst, „Rodrygo–Vini–Lucas–Bale in that order” felirattal, tudatva, hogy náluk pedig és Lucas Vázquez is megelőzi Bale-t.

A szurkolók is felállították a maguk sorrendjét
Fotó: Twitter

– Miután becseréltem, jól játszott, gratuláltam neki, miként a többieknek is. Nem ő az első és nem is az utolsó játékos, akit kifütyülnek; mindenkinek lehet véleménye. Szerintem túl kell lépni ezen a történeten. Szükségünk van a szurkolóink támogatására, amit csak jó játékkal érdemelhetünk ki, ennek kell a szemünk előtt lebegnie – mondta Zidane. Mi pedig kíváncsian várjuk, hogy ma pályára lép-e Bale, és ha igen, megbocsát-e neki a szurkolótábor.

A B csoportban a PSG-hez hasonlóan százszázalékos Bayern München már továbbjutott, és a Tottenham is követné. A londoniak kispadján José Mourinho a Premier League után a Bajnokok Ligájába is visszatér. A D csoportban a már nyolcaddöntős Juventus mellé csatlakozhat az Atlético Madrid, míg a C jelű négyesben egyelőre mindkét továbbjutó hely kiadó, de a Manchester City jó eséllyel révbe érhet.

BL-csoportkör, 5. forduló, keddi műsor

A csoport: Galatasaray–Club Brugge (belga) 18.55 (tv: Spíler1), Real Madrid–Paris Saint-Germain 21.00 (tv: M4). A csoport állása: 1. Paris Saint-Germain (már továbbjutott) 12, 2. Real Madrid 7, 3. Club Brugge 2, 4. Galatasaray 1. B csoport: Crvena zvezda–Bayern München 21.00 (tv: Spíler1), Tottenham Hotspur–Olimpiakosz Pireusz 21.00. A csoport állása: 1. Ba­yern München (már továbbjutott) 12, 2. Tottenham Hotspur 7, 3. Crvena zvezda 3, 4. Olimpiakosz Pireusz 1. C csoport: Atalanta–Dinamo Zagreb 21.00, Manchester City–Sahtar Donyeck 21.00. A csoport állása: 1. Manchester City 10, 2. Sahtar Donyeck 5, 3. Dinamo Zagreb 5, 4. Atalanta 1. D csoport: Lokomotiv Moszkva–Bayer Leverkusen 18.55 (tv: Spíler2), Juventus–Atlético Madrid 21.00 (tv: Spíler2). A csoport állása: 1. Juventus (már továbbjutott) 10, 2. Atlético Madrid 7, 3. Lokomotiv Moszkva 3, 4. Bayer Leverkusen 3.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.