„Megláttam Ronaldót, és bepisiltem!”

„Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy egymás ellen fogunk játszani, annyira szürreális volt az egész jelenet.”

Ch. Gáll András
2020. 06. 17. 6:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megláttam Ronaldót az alagútban, és szabályosan bepisiltem!”

Nem akárki mondta mindezt, hanem Andy Cole, a Manchester United Bajnokok Ligája-győztes egykori csatára abban a podcastban, amit nemrég adott, és amelynek az a címe, hogy Beautiful Game, vagyis Gyönyörű játék. Az időpont és a helyszín 1999. március 17. volt, a San Siro Stadion, miközben odakint az arénában 80 000 néző tombolt és akarta a fekete-kékek győzelmét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Cole akkor találkozott először életében Ronaldóval.

„Készültünk arra, hogy kifussunk a gyepre, izgatottan toporogtunk az alagútban, mint a versenylovak a rajtgépben, amikor megláttam Ronaldót, a brazil fenomént. Komolyan mondom, majdnem bepisiltem, sőt azt hiszem, nem is csak majdnem. Évek óta figyeltem a játékát, ő volt a bálványom, és nem akartam elhinni, hogy annyira szerencsés vagyok, hogy ugyanarra a pályára fogunk kifutni pár másodperc múlva – emlékezett huszonegy évvel később a most 48 éves Cole. – Pedig nem akármilyen csapatunk volt, Schmeichel, Roy Keane, Beckham, Scholes, Giggs, csupa világsztár. De Ronaldo más kategória volt. Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy egymás ellen fogunk játszani, annyira szürreális volt az egész jelenet.”

Ronaldo legszebb góljai:

„Egy olyan csatárról beszélünk, aki ontotta a gólokat, és közben futószalagon gyártotta a helyzeteket magának és a társainak is. Azóta is úgy beszélek a fiaimnak Ronaldóról, akkora lelkesedéssel, hogy a srácok úgy néznek rám, mintha három fejem lenne. Mekkora sztár volt, te jó ég! Ha nincs az a sok sérülése, akkor egyik Aranylabdát nyerte volna a másik után 2000 előtt és után. Legalább akkora futballista volt, mint a másik Ronaldo!”

Andy Cole szerénysége már csak azért is meghökkentő, mert ő maga is nagyszerű csatár volt, 187 góljával a Premier League történetének harmadik legtermékenyebb gólszerzője, és olyan patinás klubokban fordult meg, mint a Manchester City, a Fulham, az Arsenal és természetesen a Manchester United, amellyel az 1998–1999-es idényben elnyerte a Bajnokok Ligáját, továbbá a bajnokságot és az FA Kupát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.