Megtört a nagy sorozat: kikapott a Liverpool

Az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a Watford 3-0-ra legyőzte a Liverpoolt. Jürgen Klopp együttese tehát elszenvedte első vereségét a bajnoki idényben.

2020. 02. 29. 20:38
null
Watford, 2020. február 29. Virgil van Dijk, a Liverpool (j) és Troy Deeney, a Watford játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. február 29-i mérkõzésén a watfordi Vicarage Road stadionban. MTI/AP/Alastair Grant Fotó: Alastair Grant
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a Watford 3-0-ra legyőzte a Liverpoolt. Jürgen Klopp együttese tehát elszenvedte első vereségét a bajnoki idényben.

Ennek így kellett történnie. Nem a Chelsea, netán valamelyik manchesteri csapat, a City vagy a United, hanem a kiesés elől menekülő Watford vetett véget a Liverpool veretlenségi szériájának. Méghozzá úgy, hogy lefocizta a Bajnokok Ligája címvédőjét.

Ismaila Sarr az 54. és a 60. percben mattolta Alissont, majd a 72. percben Troy Deeney pecsételte meg a Liverpool sorsát.

A Vörösök hét közben már játszottak a tűzzel, a West Ham United ellen csak a hajrában csikarták ki a 3-2-es győzelmet, de most nem volt menekvés. Véget ért a sorozat, de ez talán inkább már megkönnyebbülés. A Liverpool így is tetemes, 22 pontos előnnyel vezeti a Premier League-t, senki és semmi nem fenyegeti a bajnoki címét.

Alázatosnak kell maradnunk

A Liverpool holland középhátvédje így értékelte a találkozót:

– Elismerésem a Watfordnak. Jól játszott, küzdött, fegyelmezett volt és rúgott három gólt. Ez a valóság. Mi sehogy sem tudtuk áttörni az ellenfelünk védelmét. Ebben jobbnak kell lennünk. Bedobás előzött meg két gólt... Meg kell néznünk, ez hogyan történhetett. Nehezen nyugszunk bele a vereségbe, de nincs okunk a pánikra. A sorozat és az azt övező felhajtás a média műve, mi egyszerűen csak meg akarunk nyerni minden mérkőzést. Így hát máris a következő mérkőzésre, a kupára összpontosítunk. Alázatosnak kell maradnunk, s a következő találkozón még keményebben dolgoznunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.