Megtörték Gulácsi góltalansági sorozatát

A német labdarúgó-bajnokságban vasárnap az RB Leipzig hazai pályán 1-1-et játszott a Leverkusennel, így három ponttal követi a listavezető Bayern Münchent.

2020. 03. 01. 17:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga 24. fordulójában nem várt könnyű mérkőzés a tabella második helyén álló RB Leipzigre, hiszen a mindössze öt ponttal kevesebbel rendelkező, ötödik Bayer Leverkusent fogadta. Ám a házigazda jó formáját mutatta, hogy a legutóbbi négy mérkőzésén nem kapott gólt: az éllovas Bayern München ellen idegenben 0-0, a Werder Bremen ellen otthon 3-0, a Bajnokok Ligájában Londonban 1-0 a Tottenham ellen, a Bundesliga legutóbbi körében pedig 5-0-s győzelem a Schalke otthonában – erre mondhatjuk, hogy parádés sorozat! Ám a Leverkusen úgy érkezett Lipcsébe, hogy a legutóbbi hat tétmeccsét megnyerte – csütörtökön az Európa-ligában 3-1-re nyert Portóban –, vérbeli rangadóra volt kilátás Lipcsében, és az első félidőben azt is kaptunk.

A házigazdánál Julian Nagelsmann vezetőedző még mindig nem számíthat a térdműtétje után lábadozó Willi Orbánra, Gulácsi viszont most is ott volt a kapuban. S az 5. percben már volt dolga, a jobb felső sarokból nagy bravúrral tolta szögletre Demirbay bombáját. A 23. percben Havertz jóval gyengébb lövést eresztett meg a 16-osról, ezt honfitársunk simán megfogta. Ám sokkal nagyobb baj is lehetett volna, mert két kontrázó leverkuseni támadóval csak egy lipcsei védő állt szemben. Öt perccel később egy fejes után kötött ki a labda Gulácsi kezében, a 29. percben azonban már ő is tehetetlen volt. A vendégek kijátszották az RB Leipzig védelmét, sakk-matt helyzetből a jamaicai Bailey talált be, megtörve a magyar válogatott kapusának góltalansági sorozatát (0-1). Egyértelműen jobban játszott a Leverkusen, a gólja benne volt a levegőben, nem úgy mint az, hogy két perc múlva egy szabadrúgást követően Schick fejessel egyenlített (1-1). A 41. percben Gulácsi a kiugró Alario lövését hárította lábbal, nem unatkozott a félidő hajrájában sem.

Fordulás után már mindkét fél óvatosabb volt, több gól nem született, Gulácsi a kevesebb feladatát jól oldotta meg. Az 1-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a Bayern München a forduló előtti egypontos előnyét háromra növelte az RB Leipzig előtt.

A Bundesliga 24. fordulójának másik vasárnapi mérkőzésén: Union Berlin-Wolfsburg 2-2. A találkozót a szombati Hoffenheim–Bayern München összecsapáshoz hasonlóan meg kellett szakítani. A Hoffenheim milliárdos tulajdonosát, Dietmar Hoppot szidalmazó rigmusok és transzparensek miatt Berlinben az első félidőben bő tíz percet állt a játék. A Bundesliga élcsoportjának állása: 1. Bayern München 52, 2. RB Leipzig 49, 3. Dortmund 48.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.